Следва

Чудесна сесия в 5-ия брой на списание USED

25 години царицата на подиума се казва Кейт Мос

Когато 14-годишната Кейт Мос е забелязана заедно с баща си на летище Кенеди, никой не е...

All fashion преди 10 години

Когато 14-годишната Кейт Мос е забелязана заедно с баща си на летище Кенеди, никой не е предполагал, че днес, 25 години по-късно, тя ще е най-прославеният модел на съвремието. При това в индустрия, в която дълголетието не е обичайно явление, а Кейт продължава да блести ярко с неподражаема светлина.

И така, до този момент, в който госпожа Мос може да се похвали с цифром и словом четвърт век на подуима, или иначе казано със сребърен юбилей. Италианското списание Grazia посвещава последния брой на събитието с 15 страници за голямата Кейт Мос, което тя напълно заслужава, свидетелство за което са тези великолепни снимки от нейни участия в ревюта на най-големите в бранша. И това е само една ужасно малка част от всичко...

Кейт Мос прави дебюта си в дефилето на John Galliano, когато е на 15. Дизайнерът търси момичета, които да покажат разголените му рокли и се спира на младата Мос. От първата стъпка на подиума младата манекенка запазва правото си да дефилира за всички - от Yves Saint Laurent до Louis Vuitton, и то като прима.

Кариерата й в известна степен е изненадваща, предвид сравнително неголямата й височина - 171 см и сластна фигура. Но талантливата британка превръща негатива в позитив и много скоро след първата си поява дефилира редом до големите имена от началото на 90-те - Кристи Търлингтън, Линда Еванджелиста, Наоми Кембъл.

Нещо в излъчването, в харизмата и в различността на Кейт Мос я направи това истинско модно чудо, което е. Все още се помни неподражаемото й ядене на сладолед Магнум, докато дефилира по пътеката гола до кръста за Vivienne Westwood? Или отпиването на глътка Vittel в края на ревю, докато показва бански.

Честит юбилей, неподражаема!

 









More All fashion