Следва

Колекция Paris Nouvelle Vague от Cartier

Петте неща, които харесахме в модата през изминалата седмица

Броят се оказа много чакан от руската публика по една проста причина, а именно - появата на вероятно най...

All fashion преди 10 години

Пети успешен брой на списание USED 

Чудесната сесия е от 5-ия брой на списание USED, което се очертава като жив извор на въображение и вдъхновение, все по-трудно достижими в многотията на пазара.

За непопадалите на него все още, това е шестмесечно издание, базирано в Лондон, и съсредоточено върху кореспонденцията мода - изкуство. USED майсторски комбинира фешън снимки с арт новини и материали, и в краткото си, по-малко от три години, съществуване се превърна във фактор, както на модния, така и на арт пазара на изданията. 

Пъстро, но и символно, елегантно, но и смело и необичайно, списанието променя начина, по който читателя възприема информацията - както визуална, така и текстова. 

Прекрасно! 

Виж още тук>>

Колекция Sportmax Resort 2014



Страхотна колекция, вярваме, ще се съгласите. Мъжки инспирирана, но много женствена и с доза съблазън, която сякаш само италианците могат да пресъздадат така. Малко, но много елегантни цветове, извънредно премерени, великолепни силуети, както при костюмите, така и при роклите. Прекрасна круиз колекция на Sportmax, отправна точка за която на творческия шеф на бранда Грация Малаголи й е хрумнало да избере Уолстрийт - финансовият център на Ню Йорк. Референцията е еднозначна - сериозни бизнес мъже, които печелят много, и чиито костюми са визитната картичка на доброто им социално положение.

Колекцията на италианската фирма се е получила делова, скъпарска, силна като внушение, изпипана от внушителни и скъпи материали, в това число лъскава фина кожа, студено пресована вълна, коприна и кашмир. Бизнес внушение имат дори и роклите - черни, до коляно, с дискретно загатната талия или асиметрично оцветени.



Безспорно силни са и аксесоарите в колекцията - обувки с остри носове, кожа на питон и връзки, ниски обувки с подобно внушение и чисто черни обувки с дълбок отвор и много високи, както и клъчове, прилични на чанти за лаптоп, украсени с блестящи ципове.

Виж цялата колекция тук>>

Юнският брой на руския Vogue



Броят се оказа много чакан от руската публика по една проста причина, а именно - появата на вероятно най-интересната дама на руския лайфстайл небосклон - Даша Жукова, на корицата му. Елегантна корица, даже много елегантна, за хубавата Дария, която преди седмици дари с второ дете олигарха Роман Абрамович /седмо за отличния татко/. Освен това Даша Жукова е с активни социални позиции, много динамичен собствен бизнес в областта на изкуството, включително и издаването на списание "Гараж".

Поводът за това присъствие във Vogue е фактът, че броят е посветен на културата, в частност на Венецианското биенале - един от най-известните форуми в света на изкуството, което тази година чества 100-годишен юбилей.



Точно в негова чест Vogue е приготвил за читателите си множество супер интересни материали - снимки, материали за музите на Дали, Пикасо и Матис, статии за италианския художник Франческо Вецоли и новата звезда на Haute Couture - холандския дизайнер Ирис ван Херпен, ексклузивни фотосесии с най-сериозните имена от модата и най-интересното от интериорите на техните апартаменти.

Очевидно страшно интересно, при това с повече от грабваща корица.
 
Страхотната колекция на Cartier Paris Nouvelle Vague





За бижута като тези на Картие ще помълчим, докато ги разглеждаме с наслада. Вдъхновението е едно - Париж. Колекцията е най-новата на бижутерийния бранд, наречена Paris Nouvelle Vague, а усещането е за огън, страст и искрено влюбване от пръв поглед. Ярки коктейлни пръстени, ажурни гривни, перли, диаманти, емайл... всяко от тези прекрасни бижута по замисъла на компанията отразява едно или друго изконно качество на парижанките - елегантност, кокетство, изтънченост, безкрайно притегателен чар...

Впрочем, и на останалите жителки на планетата няма как Cartier да не допадне: Моника Белучи е едно от рекламните лица на колекцията, тук с украсена с гривна от злато, бели брилянти и перли ръка.

Виж цялата колекция тук>>

Ясмин Ле Бон в немския Vogue



Тя е на 48! Възрастта има значение, когато изглеждаш така. Манекенката, майка на три деца и безупречна в стила си жена, която и след 30 години кариера продължава да е действащ модел, е главен герой в тази много добра сесия за немския Vogue, юни 2013, в андрогинна версия на своята специфична екзотична хубост.

Сесията е заснета от фотографското дуо Claudia Knoepfel & Stefan Indlekofer.
Още от изключителната Ясмин тук>>
 

More All fashion