Следва

Култът Burberry

Новите лица на модата: Майка и модел на 20 - Юлиана Дементиева от Киев

Изглежда, че моделите от руски произход ни привличат като магнит, особени тези, които излъчват специфична...

All fashion преди 10 години

Изглежда, че моделите от руски произход ни привличат като магнит, особени тези, които излъчват специфична магнетичност и са наслада не само за очите, но и за душата ни.

Последната красавица, която заплени не само нас, но и сума гениални дизайнери, идва от Киев. Казва се Юлиана Дементева и има характерните славянски черти - руса коса, дълбоки сини очи и прекрасна порцеланова кожа.

Разбира се, за да навлезе в модните среди и да застане пред обектива на „големите” в бизнеса, трябва да й принадлежат и други качества, сред които хамелеонски талант, който много се цени в бранша. Погледът й е специфичен, като на Ледена кралица, а влизането в роли определено е в кръвта на 20-годишната украинка.



Първият удар на Юлиана никак не е малък и буквално от раз тя става желан модел за ревюта и кампании. След като идва в Париж, отива направо на кастинг за шоу на Givenchy и сключва договор с модната къща. През 2009 година настъпва истински бум в живота на украинката, която подписва 2-годишен договор и се превръща в лице на колекцията аксесоари. Изненадващо обаче, тя се омъжва, но не за кого да е, а за киевски бизнесмен - Вячеслав Константиновски, на когото ражда дете.

Три месеца след раждането, Юлиана вече е готова за модния подиум и участва в шоуто на Givenchy за есен-зима 2011 година. И някъде между Givenchy и майчинството, подписва договор с Marilyn Agency в Ню Йорк. Става изключително близка с Рикардо Тиши, когото тя нарича „луд работохолик, който обожава работата си и е истински приятел с хората, с които работи”. Толкова са близки, че Тиши дори изпраща поздравителна картичка на моделката, чак до Киев, когато разбира, че очаква дете.





Въпреки работата си, тя признава, че не е типичният моден човек, личният й стил не се съобразява с тенденциите, предпочита да остане сбе си. Най-удобни и любими си остава кецовете Converse, сивата тениска и дънките, които са задължителните три точки за непрекъснатите пътувания.



Може да се каже, че Юлиана си е момичето на Givenchy, тъй като от самото началото на кариерата си, която стартира с марката, тя задължително се появява на модния подиум - освен за първи път през 2009, сме я виждали и през 2011 и 2012 за есенно-зимните колекции. Юлиана е дефилирала и в дрехи на Andrew Gn, Hussein Chalayan, Julien Macdonald, Meadham Kirchhoff, Moncler Gamme Rouge, Osman, Bebe, Lela Rose, Nanette Lepore, Sophie Theallet, Tibi, но бъдещето й на модел едва сега започва, все пак тя е едва на 20, нищо, че вече има съпруг и дете, които се гордеят с красивата си мама.

















Модната агенция, за която работи Юлиана, е WM.
 

More All fashion

Кой би предположил, че ципът е свързан с история за независимост?

All fashion преди 4 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 22 часа

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.