Следва

LAURA ASHLEY създаде колекция "Наследство" с уникални интериорни принтове

Биохеленика - метод за извличане на стволови клетки от пулпата на зъб

Идеята за съхранение на стволови клетки ни се стори изключително любопитна, дотолкова, че пожелахме да се възползваме напълно от услугите на БИОХЕЛЕНИКА...

Health преди 10 години

Идеята за съхранение на стволови клетки ни се стори изключително любопитна, дотолкова, че пожелахме да се възползваме напълно от услугите на БИОХЕЛЕНИКА. Така де, но освен вече познатият метод за извличане на стволови клетки от кръв на пъпна връв и плацента при акта на раждане, съществува и още един- революционната услуга извличане на мезенхимни стволови клетки от пулпата на зъб.

Вторият шанс за съхранение на стволови клетки е от млечни зъби, когато те се сменят между 5 и 13-годишна възраст. Екстрахираните стволови клетки от млечен зъб могат да помогнат за регенерирането на нервната, сърдечната, костната и мускулната система на организма.

От мъдреците също е възможно да се екстрахират стволови клетки, като тяхното приложение помага за възстановяването на черния дроб при увреждане и други.

Към момента лечението на заболявания чрез регенерация на тъкани от мезенхимни стволови клетки е най-новото и бързо развиващо се направление в съвременната медицина,а самата процедура е абсолютно безболезнена. Изискванията са зъбът да не е много разклатен, инфектиран, без наличието на кариес и със запазен корен.

От един млечен зъб могат да се изолират между 10 и 100 хиляди мезенхимни /тъканно-регенериращи/ клетки. Изваденото зъбче се поставя в специален транспортен сет и се транспортира до лабораторията на БИОХЕЛЕНИКА. В банката зъбчето се изследва, извличат се стволовите клетки, които са съхраняват при -196 С˚. Накрая родителите на детето получават сертификат за успешно съхранение за първоначален период от 20 години.

За да е сигурен успехът, специалистите ни препоръчват екстракция на две зъбчета, защото пулпата на едно зъбче води до съхранение на една проба биологичен материал за приложение. Медицинската логика води до това, че колкото повече материал е наличен, толкова повече са терапевтичните приложения.

Интересен факт за престижната клиника БИОХЕЛЕНИКА е, че е единствената тъканна банка в Източна Европа, която притежава ноу-хау за извличане, преработка и съхранение на стволови клетки от млечен и постоянен зъб и можем да им се доверим.

Чети още:
Питай ме, питай ме: Какво представляват стволовите клетки и за какво са ни жизнено необходими?
 
www.biohellenika.bg

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 1 месец

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.