Следва

Даян Крюгер с два нови чифта обувки след шопинг в Neiman Marcus

Какво ново - Ема Хил напуска Mulberry след 6 успешни години

Съвсем изненадващо, без разсейващ шум преди това, дългогодишният и много успешен креативен директор на Mulberry Ема Хил напуска апетитния пост в британския бранд, съобщават днес от WWD.

All fashion преди 10 години

Съвсем изненадващо, без разсейващ шум преди това, дългогодишният и много успешен креативен директор на Mulberry Ема Хил напуска апетитния пост в британския бранд, съобщават днес от WWD.

Причината за това е посочена ясно и тя е - разногласия и диаметрално противоположни мнения относно мениджъмнта и стратегиите за развитие на марката, пишат още от световната модна информационна агенция.

Допускаме, че тази раздяла може да има известно отношение към по-ранните новини за стремителния спад на акциите на марката.

Издигнала се до този директорски пост и заменила Стюарт Вевърс през 2007-ма след като известно време отговаря за аксесоарите на Marc Jacobs, Хил се оказва точният човек, който 2 години по-късно, след две показани колекции, носи на Mulberry наградата за най-добър дизайнерски бранд от British Fashion Awards.

След няколко месеца съвместен труд и творчество Mulberry реализират и голямата си печалба от 45 милиона паунда за годината.


Алекса Чънг с чантата "Alexa"


Лана дел Рей с модела Lana

Като бивш дизайнер на аксесоари Ема Хил прави от чантите Mulberry истински фешън култ, като привлича т.нар. ‘it момичета - нарича модели с техни имена (чантата Алекса и чантата Лана са наречени съответно на Алекса Чънг и Лана дел Рей), печели и вниманието на влиятелни жени като модела Кейт Мос.

След новината за напускането на Хил веднага идват и въпросите кой ще продължи нейната творческа стратегия, както и великолепните й дизайнерски неща, които са в центъра на вниманието по време на всяко издание на London Fashion Week. Отговор или дори предположение, обаче няма, както и няма яснота дали Хил ще се заеме със своя собствена марка или ще грабне вниманието на някой силен лейбъл?

Има някои съмнение, че следващата й работа ще е в Coach, но те също не са потвърдени.
 

More All fashion