Следва

25 супер секси къси гащи, които да си купим в горещото лято

Роберто отвъд реалността - Фейк татуси и крейзи принтове, или един испанец в Лондон

Напоследък ню-рейв и въобще, рейв вълната залива както медийното, така и модното пространство в контекста на...

All fashion преди 10 години

Напоследък ню рейв и въобще рейв вълната залива както медийното, така и модното пространство в контекста на безконечна редица от разностранни поп-арт и психеделични принтове, които с провокативността на комбинациите си, разгръщат потенциала на младите дизайнери. Да, създаването на модни чудовища се превръща в нов вид изкуство а резултатите са главозамайващи - съвкупление между всички чеда на креативността - музика, дигитални графики и най вече - творческо въображение, което заразява и отключва нови нива на подсъзнанието. Красотата вече не е конвенционална, а нейното урбанистично изражение разгръща нова страница в незавършената книга на еволюцията на естетиката. В търсенето на липсващите звена в изкачващата се естетическа стълбица попаднах на Роберто Пикерас.

Роден в Испания и носител на колоритна палитра от идеи, той е реиноватор в модните урбанистични среди в Лондон. Със своите фейк татуси, oversized тишърти и анцужни тъкани, Роберто внася нотка свежест и феерия от разцветки. За да успея поне частично да вдишам от упояващия творчески ентусиазъм на тази паралелна реалност, аз проведох един импровизиран кибер разговор с него, който даде отговори на много от моите въпроси, свързани с посоката на развитие на уличните култури в съвременен Лондон.



V. S. Кога за първи път осъзна, че искаш да си дизайнер и да твориш мода?
Р. П.
Бях в клас по декорация на витрини в гимназията и забелязах, че започвам да следвам определени трендове, както и атмосферата ми хареса, магията на този свят, но до този момент дори не бях виждал модно списание, затова го смятам за нещо като инстинкт.

V. S. Какво те накара да избереш Лондон като твоя дестинация и защо?
Р. П.
Спечелих награда от Бъргър Кинг в Мадрид, в Испания за свой собствен проект, който се развиваше в продължение на 6 месеца и те избраха този град, но съм идвал тук много пъти преди, за да видя някои DJ, и за да посетя свои приятели. Знаех,че много ми харесва, но винаги съм се притеснявал да дойда и да започна от нулата. Бях посрещнат много радушно, нещо, което не съм очаквал. След почти 2 години живот тук, мисля, че това е градът на моите възможности, що се отнася до подкрепата на правителството спрямо създаването на моя малък бизнес план.



V. S. Какви са бъдещите ти проекти?
Р. П.
Точно преди седмица започнах нов проект заедно с АлбърТ Сарагоса (Lenticular Clouds) като музикален продуцент и заедно създадохме песента €$PlA† и след два дни заминавам за Канада и САЩ, за да я промотирам като DJ в едномесечно турне. Ще пускам в Ню Йорк, Чикаго, Ванкувър, Торонто, Монреал, Сиатъл и Лос Анджелис. Когато се върна в Лондон, новата колекция за Лято 2014 ще е готова и ще заснемем новия lookboоk заедно с фотографа Edu Torres и the 3D графичния дизайнер Kim Laughton. Все още обмислям как ще пуснем в ход тази колекция.

V. S. Как определяш стила си?
Р. П.
#cyberwave



V. S. Към какво „модно племе“ принадлежиш?
Р. П.
#cyberwave #traprave #bakala

V. S. Къде е изворът на твоето вдъхновение?
Р. П.
Родният ми град Сабадел, Барселона, Мексико, САЩ, Лондон...приятелите ми, музиката, семейството...всички онези ситуации, които те правят уникален.

V. S. Как създаваш колекциите си?/ Какъв е процесът?
Р. П.
Първо разработвам щампите на компютъра ми и след това обмислям кройките. След това пиша (не рисувам) всичко и го изпращам на производителя ми в Мексико, който ги превръща в реалност.

V. S. Какъв тип музика определя твоя дизайнерски почерк?
Р. П.
Изслушай тази песен: Listen the song:



V. S. Има ли граници в модата и какво мислиш, че ги прекрачва?
Р. П.
Модата е неограничена и мисля, че точно това обичам в нея.









 

More All fashion