Следва

11 юни, вторник - Черно, червено и Chanel

Австралийски хляб с маслини и розмарин

Извадете тестото върху набрашнен плот и го омесете. Разплескайте тестото и поставете върху него нарязаните...

Food преди 10 години

Гледахме тази страхотна лесна рецепта за бял хляб със зелени маслини по 24Kitchen и направо споделяме рецептата за него тук: 

Трябват:

450 г брашно
0.5 ч.л. сол
3 стръка розмарин
75 г зелени или черни маслини без костилки
1 с.л. зехтин
225 мл студена вода

За сервиране:

плодов зехтин
балсамов оцет

Загрейте фурната на 200 градуса и сложете тавата, в която ще печете хляба да се затопли.

Накъсайте листенцата розмарин и ги нарежете ситно. Нарежете на ситно и маслините.

В купа сложете брашното, солта, розмарина, зехтина и водата. Разбъркайте. Щом започне да се оформя топка тесто оберете с ръце всичко, останало отстрани по купата и омесете тестото.

Извадете тестото върху набрашнен плот и го омесете. Разплескайте тестото и поставете върху него нарязаните маслини. Завийте краищата на тестото, за да останат маслините вътре в него и омесете отново. Месете докато всички маслини бъдат поети от тестото. Ако е необходимо добавете още брашно. Оформете питка с диаметър 20 см и я поставете в тавата за печене. Набрашнете дръжката на дървена лъжица и натиснете с нея тестото по средата така, че да се оформят две половини. След това направете още една линия по средата, под формата на кръст. Направете още две разделителни линии така, че да се оформят отделни парчета.

Печете хляба 35 минути. Поднесете го топъл с малко зехтин и балсамов оцет.
 

More from View Sofia

Масло от розмарин - разкошно нещо, особено за красива и здрава коса

Hair преди 1 година

През пролетта въпросът за качеството на косата стои по-остро от друг път. Стресът и недостигът на витамини водят до факта, че нишките стават тънки, чупят се и растат лошо. Напоследък набира популярност нова тенденция за красота, която включва използването на масло от розмарин за грижа за косата. Проверяваме наистина ли продуктът за красота има магически свойства

More Food