Следва

Петте неща, които НЕ харесахме в модата през изминалата седмица

Ранната смърт на талантлив фешън човек - Анабел Толман

Тъжно рано си отиде една от най-надарените холивудски стилисти и модни редактори - Анабел Толман, която почина...

All fashion преди 10 години

Тъжно рано си отиде една от най-надарените холивудски стилисти и модни редактори - Анабел Толман, която почина изненадващо на 39 години в дома си в Ню Йорк на 8 май.

Отговорна за стила на Скарлет Йохансон, Ан Хатауей, близначките Олсън и още много звезди, Толман бе провъзгласена приживе за един от 25-те най-влиятелни стилисти. Тя е безспорен автор на някои от най-вълнуващите и иконични тоалети от червения килим в последните няколко години.

Абсолютно шокиран, модният свят скърби за бившия редактор на Interview magazine, която направи прекрасни неща със стила и имиджа на звездите от Холивуд, когато 5 години по-рано се насочи основно към това занятие, след като стилизира Скарлет Йохансон за корица на изданието. Семейството на Толман постна в twitter: ‘Благодарим на всички, които почетоха нашата обична Анабел. Нейната красота, дух и любов остават в сърцата ни. С любов, Приятелите и семейството на Анабел.’

Всички, от модела Хилъри Рода до дизайнера L’Wren Scott отдават почит на своя приятел и моден талант. Известна с русата си като шампанско коса, винтидж стил и способност - по нейните собствени думи - да облича ‘най-фините и най-пищните тела’ в Холивуд, тя оставя сериозна липса след себе си, най-вече обусловена от феноменалната й способност да живее и да се труди като че всеки отделен ден от живота е епизод от филм.

Някои от стилистичните работи на Толман: 


Скарлет Йохансон в Dolce and Gabbana, May 2008


Скарлет Йохансон в Interview Magazine, декември 2011


Лив Тайлър в Stella McCartney, 2011

Анабел Толман:




 

More All fashion