Следва

Бананов кейк

Йордан Йовчев се обяви срещу употребата на алкохол при тинейджърите

Вчера,11 юни, къща „Огоста“ домакинства поредният семинар от поредицата „Училище за родители“ на... 

Life преди 10 години

Вчера,11 юни, къща „Огоста“ домакинства поредният семинар от поредицата „Училище за родители“ на PernodRicard Bulgaria. Инициативата продължава да е на тема употребата на алкохол при непълнолетни и цели информирането на родителите за начините за справяне с този проблем.

Във вчерашната беседа се включиха будни родители и бъдещи майки, но и известни лица от спорта, театралната сцена и малкия екран. Актрисите Параскева Джукелова и Мая Бежанска бяха само една част от родителите, дошли да се учат. Подкрепата към начинанието показаха и радиоводещата Богдана Трифонова и актрисата Ирен Кривошиева, придружена от приятеля си Николай Николов.

Обявеният жълт код за проливни дъждове в столицата не попречи и на Йордан Йовчев – настоящ заместник-министър на спорта, да окаже своята подкрепа към начинанието. „Това е една прекрасна инициатива и съм убеден, че трябва да има повече такива. Вярвам, че спортът е един много добър начин да научим децата си на дисциплина и да фокусираме мисленето им в друга посока“, сподели световно известният гимнастик след края на семинара.

Лекцията се води от психотерапевта Петър Кралев и стартира с така нареченото „заземяване“ – техника за разтоварване от психическо и физическо натоварване. Под звуците на музика за медитация присъстващите направиха няколко упражнения за освобождаване на съзнанието и тонизиране.

Двучасовата беседа беше разделена на теоритична и практическа част, която включваше ситуационни игри за упражняване на родителския авторитет в рискови ситуации. Семинарът приключи под аплодисментите на аудиторията.

Последната лекция ще се проведе 18 юни 2013 в къща „Огоста“, ул. „Огоста“ 5 от 18:30 часа. Всички събеседвания с психотерапевтите в рамките на проекта са напълно безплатни и достъпни за всички. Записванията за семинарите могат да се правят на телефон: 0889 324 333, или на e-mail: [email protected]

За повече информация за кампанията следетe официалната Facebook страница.

 

More from View Sofia

More Life

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 16 часа

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.

Астро: 4-те зодии, предразположени към психични разстройства

All About Life преди 17 часа

Коя зодия според вас е най-склонна към депресия? Кой е по-вероятно да има хистрионно разстройство на личността? Става дума за четирима представители на зодиакалния кръг, чиято психика е много лабилна.