Следва

Най-добрите грим визии от дефилетата пролет-лято 2013

5 SPA процедури за възторг, или за какво мечтаят редакторите тази седмица

Това е нещо, което снема напрежението от трудовите делници по най-приятния начин, премахва стреса изолирайки ни от външния свят...

Body преди 10 години

За SРА-процедурите не е задължително да има причина. Това е нещо, което снема напрежението от трудовите делници по най-приятния начин, премахва стреса изолирайки ни от външния свят в отпускащата обстановка и ни привежда в прилична форма възстановявайки не само душевната хармония, но и тази на тялото ни.

Ние тук си умираме за тях! Няма какво да се лъжем и ще си признаем съвсем искрено, че ако имахме повече време бихме прекарвали часове наред изключили всички телефони и разделени с мислите за работа и проблеми наслаждавайки и отдавайки се на релаксиращи процедури и терапии.

Днес отово сме на работа, но пък можем да си помечтаем. Петима от нас решиха да разкрият коя е процедурата оставила най-приятен спомен в мислите и най-добро въздействие на тялото след последния път отделен за SPA.

Нарекохме ги SPA процедури за възторг. Ето кои са те...

Ава - Финландска сауна



За мен е важно тялото ми да е прочистено не само вътрешно, но и външно и сауната е един от начините, по които мога да го направя. Мисля, че всички знаем полезното действие на тази процедура за организма, за изхвърлянето на токсините и т.н., така че аз определено се причислявам към любителите на "потенето" за здраве, стимулиране на метаболизма и на по-меката и еластична кожа, която имам след това. Както казват финландците, където сауната си е почти институция: "В сауната човек трябва да се държи като в храм". 

Гергана - Масаж



Обичам масажите! Всички видове и под всякаква форма! Обичам мисълта, че изоставям ангажиментите си и мога да релаксирам, докато в същото това време опитен масажист снема собственото ми напрежение и ме кара да се чувствам като чисто нова. Освен удоволствие, масажът носи и много ползи, разбира се, предизвиква усещания за лекота, бодрост, енергия и повишава самочувствието ми. Определено един час в "компанията" на различни аромати, приглушена светлина и масажист ме усмихват широко след това!

Пламена - Контрастен басейн



Харесвам да релаксирам и в сауната, и в парната баня, но истината е, че обожавам, когато накрая си направя т.н. контрастен басейн. През годините съм се убедила, че рязката смяна на топлината на водата - от студена към топла и обратно е много ефикасен метод за закаляване и засилване на кръвообращението, а освен това има изключително благоприятно въздействие върху нервната ми система. След стреса от поредната динамичната седмица определено имам нужда от това, така че контрастният басейн влиза в топ листа на любимите ми процедури.

Антония - Парна баня



В някои отношения ефектите от парната баня се доближават много до тези от сауната, но при парната баня влажността на въздуха е много по-висока, а температурите са сравнително по-ниски спрямо тези в сауната, което я прави доста по-благоприятна за хора с по-чувствителен организъм като моя.
За разлика от сауната, парната баня ми доставя истинско удоволствие, а чудодейният й ефект е отлично средство за възстановяване на силите от напрегнатия градски живот, който всекидневно водя.


Елена - Турска баня (хамам)




Шехерезада е била убедена, че градът не е град, ако в него няма хамам и аз с две ръце подкрепям изказването на героинята от "Хиляда и една нощ". Турската баня е място, където поне два пъти в месеца прекарвам приятно времето си и релаксирам, прелъстена от древната ориенталска философия за чистота и красота. Това е място, което ми помага да моделирам и оформям фигурата си, стяга кожата и подмладява тялото и душата. Какво повече му трябва на човек?


Ако и ти като нас обичаш да глезиш тялото и душата си, можеш да го направиш в хотел MAXI София, където гореизброените процедури са на почит. А ако искаш да се откъснеш от града за малко и да се отдадеш на релакс, то твоето място е хотел MAXI Велинград. Повече за двата хотела можеш да намериш тук!

More Body