Следва

Петте неща, които харесахме в модата през изминалата седмица

Колекциите Resort 2014: Roksanda Ilincic

Силна круизна колекция на Роксанда Илинчич - синьо лилаво опиянение върху... 

All fashion преди 10 години

Силна круизна колекция на Роксанда Илинчич - синьо-лилаво опиянение върху женствени рокли, ансамбли с панталон и пола, манта и аксесоари. Нещо космическо има в силуетите на сръбската дизайнерка, без да имат претенции за футуристичност, те просто са по-съвършени, отколкото нормално очакваме от човешка ръка.

Колекцията е толкова добра, че прилича на пълна сезонна колекция повече, отколкото на такава за времето между сезоните.

Основата в цялостната концепция за колекцията лежи в арт-обектите на бразилската художничка конструктивист Лиджи Кларк, за която е характерна именно сухата, на пръв поглед неемоционална палитра, графичността и остротата.

Широки панталони, почти като равнобедрен триъгълник, много обемни палта и рокли с огромни ръкави, сякаш едва закачени на крехките рамена. Ансамблите са допълнени с остроноси обувки с висок, космическо бляскав ток и панделка, правоъгълни клъчове и лаконични колани, високо в талията.

 

More All fashion

Кой би предположил, че ципът е свързан с история за независимост?

All fashion преди 1 час

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 19 часа

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.