Следва

Цвят на лято върху хубав тен - Страхотни поп цветове за ноктите този сезон

Витамини, арган и гроздови семки срещу слънчевата агресия

Продуктите за слънцезащита все повече се усъвършестват, за да се справят със...

Hair преди 10 години

Обожаваме слънцето и някак ни ухае на плаж, почивка, кълбо от положителни емоции, настроение и ... бронзов тен.

Ако попитаме обаче кожата си как се чувства преди и след излагането на коварното и безпощадно слънце, съсс игурност не би била толкова щастлива, колкото самите нас. И бз да си говорим много, то е ясно, трябва да я щадим, да я защитим и да я галим с лъчите, за да ни се отблагодари. Задължително използваме фактор, за да устоим на ултравиолетовата атака.

Заедно с BeautyExpert избрахме няколко слънцезащитни серии, които да споделим с теб и да ти препоръчаме.


Алое вера и масло от гроздови семки

Сред най-важните съставки в слънцезащитните продукти са тези, които предпазват от основното поражение на ултравиолетовите лъчи – бръчките. Алое вера често присъства в този тип продукти, защото има две много силни страни – успокояващо и хидратиращо действие. Маслото от гроздови семки пък е сред най-модерните съставки за слънцезащита, защото съдържа едни от най-силните антиоксиданти и предпазва от свободните радикали. Тъй като маслото е много леко, без мирис, е подходящо и за нежната кожа на лицето.

Тези съставки са част от новата слънцезащитната серия Bronz Ecran на френската козметична марка Academie



Тя активизира производството на меланин.Усилва естествената защита на кожата против вредните UVA и UVB лъчи. Предотвратява преждевременното стареене на кожата.

Масло от арган


Изключителните овлажняващи свойства на аргановото масло са служели с години на арабските жени. Те ползвали чудодейното масло, за да предпазят кожата и косата си от агресията на пустинното слънце. Сега тези качества са на разположение на съвременната жена чрез линията Nashi Solare. Мастните киселини, които продуктите съдържат, действат като бариера срещу загубата на вода, подарявайки невероятна мекота на косата, антиоксидантна защита от свободните радикали и атака срещу стареенето и на кожата и на косата.



NASHI ARGAN - олио за коса с арганово масло, UV филтри и витамини C и E. Не омазнява и създава водоустойчива бариера, за да защити косата от агресията на слънцето, вятъра, солта и хлора. Използва се след шампоана за коса с арган и превръща стресираната суха коса в мека и блестяща. 

NASHI ARGAN SOLARE - Хидратиращ шампоан за коса за след слънце е специален шампоан за коса, базиран на органичното арганово масло, UV филтри и витамини C и E. Деликатното му действие отстранява от косата остатъците от хлор, сол и пясък. Аргановото масло дава на стресираната коса подхранване, мекота и блясък. 

И новият хит за лято 2013 не е за пропускане. 



Новото масло за „перфектно тяло” с арган е продукт които със сигурност трябва да изпробвате. То ще остави вашата кожа тотално променена. Хидратирана, гладка, оформена и стегната. Ще я подхрани в дълбочина с мулти витамини, докато стимулира регенерирането на клетките.

Зехтин, женско биле и лайка


Зехтинът е природен филтър, който неутрализира действието на ултравиолетовите лъчи. Освен това предпазва от появата на бръчки. Женското биле е мощен антиоксидант и умее да се бори със зачервената кожа, като я успокоява. Лайката също има свойството да тушира раздразненията. Съчетанието от трите съставки осигурява сигурен щит към агресините ултравиолетови лъчи и са желани елементи в продукти, които се ползват по време на и след плаж.



Открийте съставките в GERARDS - SUN - слънцезащитен крем за лице и тяло с SPF 30. Съчетанието на филтри и натурални съставки гарантират безопасно почерняване и успокояване на зачервяванията.

Витамин Е и витамин А 


Витамин Е, който се съдържа в житните зародиши, растителните масла, яйцата, млякото и др., е сред най-полезните витамини за кожата. Продължителното излагане на слънце води до дегенерация на колагеновите влакна, а витамин Е отговаря за точно обратното – предпазва ги от окисляване и разрушаване, като поддържа еластичността. Витамин А, който можем да си набавим и чрез храната, като риба, мляко, моркови, домати и жълти плодове, допринася за здравината на кожата. Той не й позволява да се изсушава, бори се срещу поява на пъпки (акне) и бръчки. А силното слънце често стимулира изброените недостатъци.

Тези витамини са силата на Academie - Bronzecran - успокояващо мляко след плаж - 150 мл. Премахва зачервяванията, подсилва тена, хидратира и защитава кожата от вредните агресивни влияния на слънцето.

Витамин С


Този витамин стимулира производството на колаген, освен това помага за по-бързо заздравяване на раздразнена кожа. Той не може да се образува в човешкото тяло, така че е необходимо да си го добавяме чрез храната (плодове, зеленчуци, карфиол, картофи) и чрез козметиката.

Намерете го в DECODERM - анти-ейдж слънцезащитна крем пудра с SPF 15. Тя защитава кожата от състаряването, причинено от излагане на UV светлина и други външни фактори, които вредят. Притежава мека и приятна кремообразна текстура.



Статията е предоставена от beautyexpert.bg 

 

More Hair