Следва

Who is she: 10 любими факта за Катето Евро

Да или Не - планирания гей парад в София?

Само след няколко дни е планиран да се проведе в пределите на София - поредния гей парад...

Други преди 10 години

Само след няколко дни е планиран да се проведе в пределите на София поредният гей парад. По този случай Светият синод на Българската православна църква осъди провеждането му и излезе с изявление, което отрича случването на подобно събитие у нас. Текстът на Патриаршията звучи по следния начин:

"Всеки от нас е констатирал със съжаление срива на нравствените норми, регулиращи отношенията между младежите и девойките, девалвацията на любовта, открито насажданото лекомислие в сексуалния живот, нихилистичното отношение или комерсиализацията на брака и семейството.

Нашият морал не ни позволява да премълчаваме срама, гнева и категоричния протест на гражданската ни съвест срещу организирането на подобно развращаващо сборище посред бял ден пред очите на българските деца и на клетия в нищетата си народ.

Тъй като законовата система на държавата ни, поставена в контекста на "европейските" ценности, не е в състояние да ограничи откритите натрапчиви прояви на тази чужда за българския дух социална зараза, остава само нашата морална присъда за гей парада и всички изобретени от враговете на християнството форми на нравствено убиване на нацията, особено пагубни за младите поколения."

В декларацията им се казва, че поредният гей парад има за цел да пропагандира обърканата сексуална ориентация като оправдана, законна и безопасна за българското общество.

В същото време 14 чуждестранни посолства у нас излязоха с декларация в подкрепа на предстоящото на 22-ри юни шествие в София на хора с различна сексуална ориентация. За поредна година представители на чуждестранни диппломатически мисии бяха принудени публично да реагират в защита на София прайд.

“Никой не трябва да бъде дискриминиран въз основа на неговата сексуална ориентация или полова индентичност“, се казва в съвместното изявление, подписано от 14 ръководители на посолства. “Искаме да окуражим обществеността и държавните институции да защитават тези ценности“, пише още в съобщението от посланиците на Австрия, Белгия, Дания, Финландия, Франция, Германия, Ирландия, Литва, Холандия, Норвегия, Сърбия, Южна Африка, Великобритания и САЩ.

В предишни години шествията на гей общността също срещаха проблеми затова питаме днес теб, гражданинът с позиция, ДА или НЕ на планирания гей парад в София, предвид двете официални изявления по-горе? И ако ДА, би ли подкрепил шестивето, ако наистина зависеше от теб?


 

Анкета

Да или Не - планирания гей парад в София?

More Други