Следва

Бебо Халваджиян, "лицата на протеста" през неговия обектив и 3+3 въпроса за всичко това

Who is she: 10 любими факта за Катето Евро

Тя е едно от лицата на телевизионното предаване "Клуб НЛО" и е любимка на хиляди българи не само заради участието си в култовото ТВ...

Други преди 10 години

Катерина Илиева Евро е родена на 1 септември 1956 г. в София. Актриса, добър кулинар и прекрасна майка именно тя е отговорът на вчерашния ни въпрос Who is she? 

Евро е едно от лицата на телевизионното предаване "Клуб НЛО" и е любимка на хиляди българи не само заради участието си в култовото ТВ предаване, но и заради ролята си на Рени в безкрайно обичания от нас филм "Оркестър без име". 

Какво още може би не знаеш за нея и кои са фактите, които най-много харесваме от биографията й, чети малко по-надолу:
 

1. До 5 годишна възраст е живяла в Албания, откъдето е баща й.

2. Още докато докато е ученичка е била манекенка.

3. Дебюта на сцена започва през 1980 година, когато е поканена да се снима в българския филм "Оркестър без име". Там тя играе ролята на певицата Рени. След тази комедия получава покани за участия в много филми.

4. Евро е играла в "Мярка за неотклонение" 1983г., "Третото лице" 1983г., "Последното приключение" 1984 г., "Три Марии и Иван" 1986г., "Забранено за възрастни" 1987г., "Право на избор" 1989г., "Брачни шеги" 1989г., "Живот на колела" 1992г., "Време за жени" 2006 и т.н.

5. Актрисата става член на Съюза на българските филмови дейци през 1990 г.

6.
Прави театралния си дебют на театрална сцена в постановката на Куркински "Дванадесета нощ" през 2005 година.

7. Катето е горд собственик на цели три кучета. Най-възрастното от тях е златистият лабрадор Боно, който е на 7 години и е кръстен на вокалиста на U2, втората по големина е снежнобялата акита Амайа, която днес е на 1,5 г., а най-малката в семейството е Джаки, на 8 месеца, джак ръсел териер, кръстена на една от най-известните първи дами в САЩ – Жаклин Кенеди.

8. Едни от най-добрите й приятели са Камен Воденичаров и Марта Вачкова.

9. Катето се снима  във втори брой на бългаското издание на списание Плейбой.

10. В момента актрисата води кулинарна рубрика в предаването "Терминал 7" по ТВ7. Именно готварството е едно от най-големите и хобита.

More Други