Следва

БЮТИ БЛИЦ: Ирина Тенчева

Защо обичаме френския маникюр и как да e още по-секси

Френският маникюр е вечен. Толкова, че Chanel (на снимката горе) направи велик трибют към неговата елегантност...

Nails преди 10 години

Френският маникюр е вечен. Толкова, че Chanel (на снимката горе) направи велик трибют към неговата елегантност на шоуто на Лагерфелд за марката пролет-лято 2013. Разбира се, в най-класическата му форма.

Обичаме този наистина френски „порцеланов” ефект, който едновременно утешава всичко по-крещящо със спокойната си официалност и създава забележителен ефект без да се натрапва.

И защото е мек, и неутрален, лятото е точно неговият сезон. Френският маникюр инспирира и други дизайнери да му дадат трибуна в своите колекции, като повечето от тях си позволиха изненадващо добри експерименти с цветове и шарки.


Jenni Kayne и Peter Som


Alexis Mabille


Peter Som например използва синьо и оранжево по върховете, а Alexis Mabille съчетава черни и прозрачни тонове.

Алтернатива на френския маникюр може да се измисли от всеки. Два любими цвята в комбинация и получаваме майсторско лакиране, красиво при това.


Issey Miyake


Roland Mouret

Issey Miyake и Roland Mouret, освен с цветове, си играят и с очертанията. Лек диагонал разделя нокътя при Roland Mouret, а при Issey Miyake линията не е категорична, небрежна и много секси, като горната част е оцветена в ярки тонове.

Очертанията могат да стигнат и много далеч, чак до луната. Лунен маникюр (оцветяване във формата на полумесец), който идва от семейството на френския, видяхме при Naeem Khan и Tracy Reese в много свежи алтернативни версии.

За френския маникюр няма специални уроци. Оцветяваме плочката в един цвят, чакаме да изсъхне добре и после нанасяме всичко останало. И с някои помощни средства като лист хартия и фантазия, вариантите за този френски стил придобиват изключителна разнообразност.


Naeem Khan


Tanya Taylor


Prabal Gurung


Tracy Reese

Любопитни сме да разберем кой точно бихте изпробвали на момента, защото ние сме категорично "ЗА" черно-бялото решение на канадската дизайнерка Tanya Taylor, както и за "кървавия" френски маникюр на Prabal Gurung
 

More Nails