Следва

Ягодова неделя

Кой кой е в модата днес - Rag&Bone

Изключителното значение на първоизточника, занаятчийските умения и съответното им качество се превръщат в...

All fashion преди 10 години

Установени като търговска марка в сравнително близката 2002, "rag & bone" се превърна за краткото време на съществуването си в световно разпознаваемо американско модно съчетание от две думи, чиито успех генерално се дължи на мениджърите и собственици Дейвид Невил и Маркъс Уайнрайт. Родени в Англия, двамата предприемачи с усет към стила и продажбите привнасят в компанията британските техники при кроенето, което се оказва решаващо за успеха на марката - просто да сътвориш качествена, почти класическа мода с вкус на стара Европа и да я примесиш с щипка нюйоркска естетика, е вече доказано изключително печеливш ход.

С над 700 магазина по цял свят, rag & bone са силно присъствие на модната сцена, което неспирно поддържат. Редовно показват на Седмицата на модата в Ню Йорк, поддържат широка гама облекло и аксесоари и съумяват да накарат важни хора да ги носят - бранда е любим на дузини звезди.

Rag & bone стартират с мъжко облекло през 2004, после се добавя и дамската линия. Успехът е стремителен, разковничето е в добре подготвения състав в малка фабрика в Кентъки, специализирана в изработката на американско работно облекло с десетилетни традиции в това, и в която Уайнрайт и неговият първи съдружник Богъл решават да шият.



Изключителното значение на първоизточника, към корена, занаятчийските умения и съответното им качество се превръщат в печелившата философия на rag & bone.

Без формално фешън образование, двамата създатели развиват компанията до 220 магазина по целия свят, до момента, в който Богъл решава да се изтегли от фирмата. През 2006-а Дейвид Невил, който е част от компанията от предната година, става партньор на Уайнрайт. През 2012 Богл пуска своя отделна модна марка - Jardine.







През 2009 компанията пуска емблематичните Newbury boot - боти, които са синоним на бестселър. През пролетта на 2010 се появява и линията rag & bone /JEAN, единствено деним серия, която допълва основната им линия. През миналата година лейбъла пусна и премиерната си чанта -- The Pilot bag, също доста успешен продукт.



Любопитно е, че успехът на двамата мъже тук категорично се подкрепя и от успели жени - Невил е женен за глобалния шеф на Ревлон - гримьорката Гучи Уестмън, а Уайнрайт е женен за моделa Глена Нийс. Фирмата "има" общо 5 деца.


Топ моделът Жизел Бюндхен набелязва чифт чудесни скроени деним шорти Rag&Bone

Продуктите на марката се припознават и стават любими на десетки идвънредно важни за всеки успех персони по целия свят. Особено разпознаваеми са аксесоарите, както и извънредно качествените и перфектно скроени джинси.


Даутцен Круз в къси деним гащи Rag&Bone


Иън Сомърхолдер в джинси Rag&Bone


Кари Ъндърууд в плетени шорти Rag&Bone


Алесандра Амброзио в кожени панталони Rag&Bone



В топлото време ги избират модели, актриси, секс символи, обикновени блогъри. Изобщо всички, за които удоволствието на етикета да пише Hand made in USA е истински осезаемо.

Цените са високи, но не невъзможни, а инвестицията си струва, защото се изплаща гъвкаво и постепенно сезон след сезон.

Виж колекция есен-зима 2013/14 на Rag&Bone тук>> 
 

More All fashion