Следва

24 юни, понеделник - Ева Мендес

Полезната закуска. Какво да ядем, за да сме секси от сутринта

Важното първо хранене е изключително специален ритуал за душата и тялото, защото закуската е това, което храни...

Health преди 10 години

Важното първо хранене е изключително специален ритуал за душата и тялото, защото закуската е това, което доставя необходимата глюкоза на мозъка и всичко в допълнение, за да се чувстваме добре тонизирани през целия ден.

По тази причина няма диета или строг режим, които да пропускат закуската - без нея нищо не започва и свършва пълноценно. Особено важна е тя през лятото, когато сме по-изтощени от слънцето, а в същото време сме напълно готови да влезем в нова лятна форма за дебюта на страхотния нов бански.

И тук изготвихме един кратък, но пълен списък за това какво можем да ядем сутрин и какво да не си позволяваме, предвид горните съображения:

Плодове, сокове, зеленчуци



Супер закуска по полезност и минимум калории ще бъде плодово или зеленчуково смути или чаша току-що изцеден сок. Смути може да приготвим по различни начини. Например, да сложим в блендер любимите пресни плодове или зеленчуци, да ги залеем с кефир, мляко или кисело мляко и закуската е готова.

През зимата можем да направим същото със замразени плодове, приготвени с лъжица овесени ядки, да ги смелим и залеем с нещо вкусно. 

От напитките сутрин е желателно да наблегнем на сокове или кисело мляко. Ако не можем без кафе, то трябва да бъде натурално, прясно смляно и не твърде силно. От млякото може да приготвим млечни шейкове с какао и мед.

Каши и хляб



Кой е казал, че трябва да се откажем от хляба? Може да закусим с филия пълнозърнест или да си приготвим каша от кафяв ориз, елда, овес. Може да си препечем филийки, желателно е само да не ги прегаряме, по-добре е да ги консумираме едва изпечени, колкото да се изсушат на повърхността.

Зърнени храни, трици, мюсли



Мюслито е много вкусно с мляко, без пържене и захар, в противен случай то е безполезно. Млякото - също е едно чудесно начало на деня, само да не е с голяма масленост.

Яйца



Бъркани, на очи или просто варени - идеален вариант за сутрешно хранене. Само да не прибавяме колбаси, защото това вече не може да се нарече здравословна храна.

Млечно-кисели продукти



Чудесна закуска е извара с пресни или сушени плодове, ядки, парче сирене, кофичка натурално кисело мляко, кефир, йогурт. С тази храна получаваме калций, а стомахът няма да страда от запек и дисбактериоза.

Месо и риба



Запалените фенове на месото сутрин може да си позволят парче варено пилешко, за предпочитане гърди, със сирене и зеленчуци. Пилешкото може да се замени с пуешко месо с домати. За предпочитащите риба, тя също не е забранена, особено полезна е варената риба. Може също да увием парче постно говеждо месо в арабска питка и да го приготвим със зеленчуци.
 

More from View Sofia

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 2 седмици

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.