Следва

Как изглежда най-секси салатата в света - така, благодарение на Джени Маккарти

10 неща, които на всяка цена и без съмнение трябва да вземеш със себе си, когато тръгнeш или "те Heineken® отнесат" на пътешествиe

В повечето случаи пътешествията са източник на удоволствие...

 

All About Life преди 10 години

В повечето случаи пътешествията са източник на удоволствие. Понякога те са екстремни, друг път вдъхновяващи, трети приключенски, но винаги необикновени и носещи прекрасни спомени.

За да пътешества на човек не са му нужни много неща. Достатъчно са малко авантюризъм и подготовка преди отпътуването. Знаем, че има стотици "важни" принадлежности, които биха накарали пътуващия да се чувства по-добре, но истината е, че по време на едно пътуване мястото за тях е крайно ограничено.



И понежечесто преди тръгване, хората се разсейват с мислите си за крайната цел, ние решихме да се съсредоточим върху десетте неща, без които никой не трябва да напуска зоната на комфорт и така да улесним максимално всеки дръзнал да търси нови хоризонти, места и приятели.

Вярваме, че колкото и да им е трудно на някои да се разделят с вещите, които ползват всекидневно, когато пътешествието свърши ще са щастливи, че са го направили и всяко изживяно преживяване ще им напомня, че си е заслужавало напълно!

1. Паспорт, или всякакъв друг документ, който може да послужи за идентифициране на личността




Със сигурност, когато тръгваш на пътешествие извън страната първото и най-важно нещо, което трябва да сложиш в раницата си е паспорт! Не искаш да имаш проблеми докато преминаваш границите, нали?

2. Много точна и подробна карта



Подходяща GPS карта, както и една хартиена (всичко се случва с технологиите) са безкрайно задължителни, ако не искаш в някакъв момент да се окажеш напълно и буквално загубен.

3. Чифт слънчеви очила, които може да не са Ray Ban, но е задължително да имат 100-процентова защита от вредните лъчи



Слънчевите очила са напълно задължителни независимо каква е посоката и целта на пътешествието. Те не са просто моден аксесоар, а необходимост, ако искаме да предпазим зрението си.

4. Удобни обувки, като под "удобни" не разбирайте джапанки и сандали, а чифт ниски и бързи кецове, например



Когато става въпрос за обувките, с които ще пътешестваме, трябва да избягаме от всякаква суета, която може да ни обземе по време на избора им. Обувките трябва да са максимално УДОБНИ и това е най-важното условие, на което трябва да отговарят.

5. Тоалетни принадлежности или поне четка за зъби



Хигиената преди всичко! Вярваме, че дори тръгнал на дълъг път всеки може да полага грижи за външния си вид. В никакъв случай не трябва да забравяш да вземеш четката си за зъби, шампоан, сапун и паста, разбира се, в умален размер подходящ за ограниченото място, което имаш.

6. Книга, за предпочитане с меки корици, за да не утежнява багажа допълнително



Дори и да не си от хората, които четат непрекъснато, книгата е едно от нещата, които трябва да сложиш в багажа си задължително. Тя ще бъде чудесен съмишленик всеки път, когато полетът ти закъснее, пътуването продължи по-дълго от очакваното или пък просто се разделиш със спътника си.  

7. Фенер, кибрит, запалка



Нека бъде светлина! Важно е да има човек под ръка нещо за палене (светене), за да може да реагира във всяка една неочаквано студена или тъмна ситуация.

8. Палатка, възглавница, дюшек



Палатката е задължителна! Възглавницата може да ти се стори излишна в списъка, но ако не заема много място е хубаво да я включиш в багажа си, защото едва ли ще можеш да почиваш истински без нея. Дюшекът също е по-скоро по желание и при наличие на толкова място в багажа ти, но е хубаво да имаме дори и надуваем такъв, защото ако вали няколко поредни дни земята става студена и влажна и само дюшекът може да ни предпази от това чувство.

9. Аптечка



Бинт, лепенки, ножичка, пинсета, клечки за уши и лекарства (болкоуспокояващи, срещу алергия, активен въглен, принципно има готови туристически комплекти) са неща, без които не можеш да тръгнеш. Никога не е знае какво ще го заболи човек.

10. Прибори



Нож, пластмасови прибори за еднократна употреба – чаша, чиния, вилица, лъжица също са важна част от принадлежностите на един пътешественик. Все пак е важно да се храни човек от време на време.


И все пак ще си истински късметлия, ако имаш всички тези принадлежности със себе си, когато избереш приключението и излезеш от зоната си на комфорт. В Dropped Heineken четирима млади мъже съвсем нямат този късмет, нито пък толкова вещи, след като са "хвърлени" на места от света, които никога не са предполагали, че ще посетят. Виж какво се случи с тях... 





More All About Life