Следва

We love - Щом ще е бански, нека е We Are Handsome

Колекциите Resort 2014 - Missoni

В случая, що се отнася до круиз колекцията на марката за идната пролет, Анджела Мисони пристъпва деликатно по...

All fashion преди 10 години

Missoni са компания, характерна с традиционализма си. Плетивата, характерните оцветявания, невъзможността да объркаш произведение на модната къща с такова на друга модна къща в годините от създаването на фирмата преди точно 60 години, са като здраво прикрепен етикет за всеки артикул, подписан със звучната италианска фамилия. И съвсем доскоро беше така. Сега обаче, едно 2-3 сезона назад, от Missoni, вероятно заради свежото присъствие на младото поколение в рода и неговото пряко влияние върху дизайна, нещата в компанията са подчертано новаторски, различни, експериментаторски и любопитни.

В случая, що се отнася до круиз колекцията на марката за идната пролет, Анджела Мисони пристъпва деликатно по традиционното за бранда, но го потапя в атмосфера на мекота и непринуден шик, характерен например за Сен Тропе, в едни например 60-те на миналия век.

Симпатични, по момичешки чаровни рокли, някой тесни, други украсени с рюшове, с широки райета или характерния изплетен зиг-заг от много близки нюанси или пък в черно-бяло.

Топове с дълъг ръкав, които правят хладното време красиво, в комбинация с жакардови панталони тип "цигара".
Силуети, по-модерни от обичайното, като например тези на скъсените топове и едноредните и двуредни сака.
Усещането е за провинциална, отморяваща, но не скучна елегантност, която чудесно подсилва усещането за младост и лекота, които налазват всекиго, когато е на вълна курорт.
 

 

More All fashion

Тилда Суинтън за Chanel и всичко придобива нов смисъл

All fashion преди 1 седмица

Изкуството и модата винаги са вървели ръка за ръка, тясно преплитайки се, като едното вдъхновява другото и обратното, за наша, на наблюдаващите процеса, огромна радост (вижте още: Големите модни изложби: Ирис ван Херпен в Musée des Arts Décoratifs в Париж).