Следва

Българското участие на B‘ESTFEST 2013: Ска пънк бандата Пираня, Dj Diamondz & Dj Phirah

Кино в лятна нощ. Няколко добри филма, които трябва да гледаш това лято

Киното винаги е била една добра идея... в лятната вечер...

Movies & TV преди 10 години

Киното винаги е била една добра идея... в лятната вечер. Под звездите или в прохладния салон. По градски романтично, по отпускарски небрежно.

В обедната почивка или в края на работния ден. С другарче или сами.

Предлагаме ти най-добрите предложения, които ще можем да видим в софийските кино салони това лято. Да, наистина са от онези дълбоките, тежките, които те карат да се замислиш, но пък не те остaвят безразличен. Отпусни се, отиди на кино и се наслади! Това са филмите, които не трябва да изпускаш това лято!

Z-та световна война

Неочаквана, неконтролируема и необяснима епидемия заплашва да унищожи човечеството в новата лента World War Z (Z-та световна война) на Марк Форстър, базирана на едноименния роман на Макс Брукс. Главната роля е поверена на Брад Пит и това е повече от достатъчна причина, за да искаме да гледаме филма.

Иначе тук става въпрос за Апокалипсис идващ без предупреждение в ден като всеки друг. Можем да сравним филма с останалите зомби истории, които сме гледали, защото той може да ти напомни колкото на тях, толкова и на всеки екшън, в който спасяването на света е въпрос на бързи реакции и точен човек. Но определено не е задължително да си фен на хорър жанра, за да ти допадне лентата.

Премиера в България: 28.06.2013

Самотният рейнджър



Филмът е вдъхновен от измислените образи на маскиран, бивш тексаски рейнджър и неговия приятел индианец, които заедно се борят за спаведливост в дивия запад. Създаден от продуцента Джери Брукхаймър и режисьора Гор Вербински, екипът, създал блокбъстърите от поредицата „Карибски пирати“, "Самотният рейнджър“ се очертава вълнуваща приключенска история, изобилстваща с действие и хумор, в която прочутият маскиран герой е възроден през нов поглед.

Духовният воин, индианецът Тонто /Джони Деп/ разказва непознати истории за преобразяването на човекът на закона Джон Рийд /Арми Хамър/ в олицетворение на правдата. Повежда зрителите в лудешка поредица от епични изненади и комични търкания, докато двамата необичайни герои се нагаждат към съвместна работа и борба срещу алчността и корупцията.

Премиера в България: 05.07.2013

Огненият пръстен




Режисьор на филма е Гилермо дел Торо, а в центъра на сюжета на са опитите на човечеството да победи в битката с чудовищните същества “Кайджу”, които се появяват от дълбините на океаните. За да се преборят със заплахата хората създават свои масивни оръжия – гигантските роботи “Джейгъри”, които могат да бъдат управлявани от двама души едновременно.

Битката с “Кайджу” се оказва доста по-трудна от очакваното и в последната надежда на човечеството се превръщат бившия пилот Ралей Антробус и неговата помощничка Мако Мори. Двамата се изправят срещу враговете си управлявайки стара версия на един от роботите “Джейгър” и правят всичко възможно за да предотвратят надвисналия апокалипсис.

Въпреки познатият сюжет този увлекателен трилър обещава страшни компютърно генерирани чудовища и изключително напрегнат сюжет, пълен с интензивни битки и много опасности.

Премиера в България: 12.07.2013

Върколакът



Базиран на известния комикс за приключенията на мутанта-супергерой Върколак, мащабния филм на Джеймс Манголд поставя титулярния герой в съвсем нова среда – Япония. Освен в борбата с вътрешните си терзания и дилеми Върколака трябва да победи и в наближаващата титанична битка, която ще го изправи срещу могъщ съперник и която ще го промени завинаги.

Уязвим за първи път и достигнал границата на физическата си и емоционална издръжливост Върколака се изправя не само срещу смъртоносен самурай, но и срещу своите лични проблеми и вътрешни демони, които са директно свързани с неговото безсмъртие.

В култовата титулярна роля се превъплъщава отново Хю Джакман, а за направата на филма беше отделен бюджет от над 100 милиона долара.

Премиера в България: 26.07.2013

Елизиум




Действието на филма, който по думите на Бломкамп ще бъде “уникално визуално преживяване”, се развива през 2159-та година когато човечеството е разделено на две – богатите и влиятелните живеят на специално създадената за тях космическа станция “Елизиум”, а бедните се опитват да оцелеят на пренаселената и почни унищожена Земя. Правителствените лица правят всичко възможно за да предотвратят навлизането на други хора в “Елизиум” и нарушаването на спокойствието на живеещите в лукс и богатство. Въпреки това, опитите на бедните жители да се доберат до станцията не спират.

Скоро се появява и обикновения Макс, който е принуден да изпълни важна мисия която може да сложи край на радикалното разделение в обществото и да предостави по-добри възможности за живот на хората извън “Елизиум”.

Мат Деймън изпълнява ролята на Макс, а носителката на “Оскар” Джоди Фостър се превъплъщава в образа на Роудс – безскрупулно правителствено лице, което прави всичко възможно за да запази луксозния живот на живеещите в “Елизиум” и да държи останалите далеч от станцията.

Премиера в България: 09.08.2013

KICK-ASS 2



KICK-ASS 2 ще разказва за новосъздаден екип от маскирани супергерои, водени от полковник Старс, в чиято роля ще видим Джим Кери. По следите им тръгва злодеят The Mother, познат като The Red Mist от първия филм. Тогава единствената надежда на всички се явява бруталната убийца Hit Girl.

 

Ролята на култовата героиня отново е пресъздадена от Клои Мориц, а в актьорския състав участват още Аарън Тейлър-Джонсън, Кристофър Минц-Плас, Кларк Дюк и др.

Екшън-комедията се очаква в българските киносалони от 16 август 2013 г.

More Movies & TV