Следва

Режисьорската страст на Джеймс Франко в 15 силни минути за Gucci. ВИДЕО

Колекциите Resort 2014 - Chalayan

Лейбълът на Юсеин Чалаян взима кратка почивка от авангардното, за да се отдаде на лежерна ваканция, някъде...

All fashion преди 10 години

Лейбълът на Юсеин Чалаян взима кратка почивка от авангардното, за да се отдаде на лежерна ваканция, някъде край топлите плажове, пълни с красиви хора и коктейли на пясък. Колекция Resort 2014 е истински круизен купон от летни средиземноморски цветове и обемни кройки, които допълнително олекотяват тона, премахват задръжките, осигуряват уюта на тялото и душата.

Но не плажни са неговите ризорт създания, а просто са вдъхновени от леснотата, с която една кърпа се превръща в мода, само според начина, по който е увита около мокрото тяло. Точно затова детайлите наподобяват дипли, естествено образувани от хавлията или ша, който завързваме на раменете, ханша.

И докато мисли за този ефект Чалаян създава красиви абстрактни неща от фундаментите на летния гардероб, които обаче са абсолютно възможни за носене и не излизат от зоната на комфорта.

Освен синьото, бялото, черното и прасковеното, акцент в палитрата са и имагинерните принтове, които представляват неясни обекти виждани сякаш като през стъкло. А колко красиво е това във въображението на дизайнера!

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 13 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.