Следва

Модно равенство

Треска за слънце

Дали ще пътуваш до морето още вдругиден, например като участник в медийния фест на Албена, или плановете ти накланят везната...

All fashion преди 15 години

Дали ще пътуваш до морето още вдругиден, например като участник в медийния фест на Албена, или плановете ти накланят везната към август или септември, ти си длъжен да си наясно с това какво обличаш на плажа този сезон.

Интересното в момента е вдъхновението на дизайнерите, тотално контрастиращо на модата от миналия сезон. Обратно на очакванията за лято 2008 големите имена в модата не залагат на лукса и футуристичния вид. Този сезон модерни са целите бански, кото напомнят моделите от 60-те и 70-те години.
 


Allegra Hicks е в бели и телесни тонове, Cavalli изневeрява на присъщите си зеброви и леопардови шарки и омекотява визията, като използва предимно едноцветни и черни десени.

Акцентът пада върху кройката. Банският не е просто нещо, с което да ходиш на плуване. Този сезон той е специален костюм, който има за цел да прави впечатление, да е различен. Костюм с интересна кройка, който не привлича внимание с ярки цветове, паети, мъниста и т.н., а с елегантна и максимално опростена линия.
 


Julien McDonald
залага на премерения и изчистен лукс. Дори и Pucci бяга от своите класически десени, като залага на белия цвят. Впечатление правят бродериите.



Blugirl
избират също целия бански, но пък се делят от групата на законодателите, като залагат на леопардовите шарки в оцветяват в ярки цветове.
 

   


Jean Paul Gaultier прибавя паети в своята колекция за лято 2008, което е нормално при положение, че главното вдъхновение на френския дизайнер са пътешествията по море, русалките и историите за пирати.
Jeremy Scott залага на класическата комбинация от черно и бяло този сезон, като за шапки на моделите използва отново капаците от кофите за боклук, което явно е символ на неговата загриженост за природата.
 

   


Celine и Lacoste избират десени в черно и бяло, като банските костюми са направени по подобие на филмите от 60-те и 70-те.
 

   


Giambattista Valli се доверява на пастелните тонове и дискретните кройки, съчетани с буфан ръкави.
Hermes са вдъхновени от екзотичните дестинации и най-вече от Африка, като пресъздават класическия екзотичен стил по един премерен и изключително шикозен начин.
 

   


Dior интерпретира лунапарка, забавленията по морските курорти, цирка и клоуните, като в банските костюми дискретно присъстват класическите прочити от 70-те години.
Chanel използва дънкови платове, което е единствената изненада, тъй като френската марка винаги е залагала на скрития лукс.

More from View Sofia

More All fashion