Следва

Подготовка за горещо лято! Петата споделена тайна за красота срещу три бутилки нискокалорично плодово вино Whisper

Гурме ресторант "Shades of Red"... на една ръка разстояние

Лятото е сезон, който те прави пътешественик и изследовател, откривател и ценител, затова ние си позволяваме преди да е станало късно...

All About Life преди 10 години

Лятото е сезон, който те прави пътешественик и изследовател, откривател и ценител, затова ние си позволяваме преди да е станало късно да ти подскажем едно от местата в любимата ни София, на което можеш да изживееш истинска наслада от всички тези неща взети заедно.

Да попътешестваш в света на кулинарните изкушения, да изследваш всяко съчетание от прекрасни вкусове, да преоткриеш великолепието на традиционните български специалитети, да оцениш момента, в който имаш на едно място богата палитра от вкусове създаващи истинска наслада, да се превърнеш в истински ценител на изисканата кухня и то насред великолепен интериор и стилно обзавеждане... все неща, за които тайничко сме си мечтали и които се радвахме, че открихме събрани на едно прекрасно място.

То се казва "Shades of Red". Ресторантът е разположен в Гранд Хотел София, има изглед към градската градина и е истински символ на гурме културата у нас. Под "диригентството" на шеф Жоро Иванов всичко, което излиза от кухната е истинско чудо и не случайно именно той е приготвял храната за всички знаменитости – холивудски звезди и политици от най-висок ранг, отсядали в хотела. 

Произведения на изкуството, нови, непознати и вълнуващи вкусове внимателно галят сетивата на всеки дръзнал да опита. А това лято си струва да го направиш. Специалните предложения в менюто, като опашка от морски дявол, запечена в прошуто, сервирана с варени картофи и сотирани зеленчуци или пък мерлузата, приготвена на ниска температура, в доматен сос с морски дарове, звучат наистина примамливо, но със сигурност не колкото десерта - домашно приготвено сорбе, за което се използва технологията на замразяване с течен азот, за което сме готови на много неща, за да опитаме.

Ако все още не сме успяли да те убедим в класното меню, което предлага ресторанта, не пропускай да опиташ лятото точно в него, за да се убедиш сам. Ние тръгваме на там...













 

More All About Life