Следва

Какво ново - Брад Пит с нов филмов проект

Изложба на дипломираните бакалаври

За поредна година в деня на откриването ще бъдат връчени и наградите от конкурса, обявен от... 

Events преди 10 години

На 03 юли от 18:00 часа в залите на СБХ ще бъде открита традиционната годишна изложба на дипломираните бакалаври от всички специалности на Националната художествена академия – випуск 2012/2013 година. Дипломантите ще представят пред публика творбите и проектите си, които показват придобити умения, резултати от обучението им, нетрадиционни и иновационни подходи и методи.

За поредна година в деня на откриването ще бъдат връчени и наградите от конкурса, обявен от Националната художествена академия и Societe Generale Експресбанк Конкурсът е част от партньорската програма между двете институции. Наградите се присъждат за постижения в областта на изкуството и дизайна.

Целта на конкурса е да стимулира студентите от всички специалности на НХА, завършващи степен „Бакалавър“, както и да поощри най-високите им постижения, без ограничение по отношение на вида изкуство и използваната техника. Наградените участници получават награди от Societe Generale Експресбанк и първа откупна награда в полза на колекцията на банката.

Национална художествена академия, е най-авторитетната българска институция за подготовка на професионални художници в областта на изящните и приложни изкуства, дизайна, консервацията и реставрацията и историята и теорията на изкуството (в образователно-квалификационните степени „бакалавър”, „магистър” и образователната и научна степен „доктор”). Състои се от два факултета: Факултет за изящни изкуства и Факултет за приложни изкуства.

В Националната художествена академия бакалавърските специалности са: Живопис, Стенопис, Скулптура, Графика, Книга и печатна графика, Плакат и визуална комуникация, Резба, Керамика, Сценография, Текстил-изкуство и дизайн, Метал, Индустриален дизайн, Рекламен дизайн, Дезайн на порцелан и стъкло, Дизайн за детската среда, Мода.

 

More from View Sofia

More Events

Изложбите в София: светско монументално изкуство или 125 години от рождението на Дечко Узунов

Events преди 1 месец

Дечко Узунов и днес продължава да привлича вниманието на изследователите с многобройните си творчески проявления. Освен в областта на изящното изкуство той се изявява и в монументалното. Разработва редица проекти в различни направления, вкл. стенописи, мозайки и витражи.