Следва

Директно от PR-а: За наистина сияен тен – ексфолирай!

Най-добрите приятели на чувствителната кожа

Сушената кайсиева ядка обичаме тогава, когато когато кожата ни не изглежда точно като нея...

Hair преди 10 години

Сушената кайсиева ядка обичаме тогава, когато когато кожата ни не изглежда точно като нея. Защото сухата кожа е най-неприятният факт, особено когато целиш бронзов загар. Прведлагаме ти няколко, стари колкото света съставки, в нови и усъвършенствани опаковки.

Сакура – вишнева ласка


Цветът на вишневото дърво неслучайно е обожавано в Япония и дори японците са му посветили празник, наречен Ханами. Тогава азиатските естети празнуват появата на прекрасните ароматни цетове на вишната, наречени сакура, като правят пикници под дърветата, за да им се наслаждават.

Не само японците, но и всяка чувствителна кожа обожава сакура. Екстракти от вишневите цветчета подтискат освобождаването на хистамини и арахидонова киселина, които предизвикват отоци. Също така намалява подпухването, сърбежа и свръхпроизводството на меланин, като така предпазва от хиперпигментация.

Линията SAKURA на ARKANA потвърждава това.



Лечебната сила на невена

Невенът се състои от сложна система химични вещества, които взаимно се допълват и правят действието му силно и ефективно. Още от древността цветето се използвало за лечение на рани и кожни заболявания. То съдържа плодови киселини, които имат мощно антибактериално действие.

Невенът е и една от ключовите съставки на DIBI - Sensitive Care - тоник лосион за премахване на зачервявания. Той има нежна омекотяваща и освежаваща формула, която почиства кожата идеално и премахва зачервяванията. Намалява ефекта на хипер-активната кожа и подобрява поносимостта й, като я успокоява и намалява червенините.

Разгледайте продуктите тук: 



Ментата – успокоително за кожата

Освен че е атрактивна за медицината и кулинарията, ментата е не по-малко желана и от козметиката. Първо заради приятния си аромат, второ – заради тонизиращото и охлаждащо действие, което има успокояващ ефект върху всяка чувствителна кожа. Ментата е част от лосиони, парфюми, сапуни и от много терапии с ароматерапевтичен ефект.

Тя е част от състава на Dr. Schrammek – Gel Super Purifiant - дълбоко почистващ гел, който е за третиране на комедони, широки пори, плътни вроговявания и замърсена кожа. След почистване на лицето, намаляват зачервяванията и раздразнението по кожата, както образуването на комедони.



Малкото чудо боровинка

Както листата, така плодовете на боровинката са полезни както за здравето, така и за красотата. Боровинката съдържа органични киселини и витамин С, които имат успокояващо действие, а сокът от плодовете й помагат при силни стомашни разстройства, дори при отравяния. В козметиката боровинката е пръв спасител при проблеми – успокоява сърбящ скалп, косопад, пърхот и раздразнена кожа.

Тя е част от състава на почистващото мляко с горски плодове OLOS - Frutti di Bosco, което успокоява, обновява и защитава кожата. При ежедневна употреба  възстановява баланса и води до мекота и свежест.



Хиалуронова киселина – условие за здраве

Колкото по-хидратирана е една кожа, толкова повече се отдалечава от неприятните зачервявания, сърбежи и чувство за опънатост. Затова хиалуроновата киселина, която има способността да задържа вода и така да запазва кожата плътна и гладка, е пръв спасител за чувствителността и раздразненията. Тази съставка, която съществува естествено в организма ни, с времето се разгражда и загубата й води до бръчки, а и до засилване на опасността от проблеми и раздразнения. Неслучайно хиалуроновата киселина, която има силна хидратираща сила, е една от основните съставки на продуктите за проблемна кожа.

А сред тях са много важни слънцезащитните средства. Слънцето доста често е фактор за разграждане на хиалуроноата киселина, така че тя трябва да се добавя чрез соларните продукти. Хиалуроновата киселина е основната сила на слънцезащитната линия Academie - Bronz Ecran.



Предоставено от вашият онлайн бюти експерт: beautyexpert.bg
 

More from View Sofia

More Hair