Следва

Ако съдбата ни изпраща знаци, как да ги видим и най-важното - как да ги изтълкуваме правилно

Разточителна съботно-неделна рецепта - сладоледена пай-торта

Когато сънуваш сочни ягоди в ледена обвивка и се събудиш с усмивка, първото нещо което трябва да направиш е да се засилиш към кухнята и да приготвиш най-вкусния ягодов десерт - точно такъв като в сънищата...

Food преди 10 години

Когато сънуваш сочни ягоди в ледена обвивка и се събудиш с усмивка, първото нещо което трябва да направиш е да се засилиш към кухнята и да приготвиш най-вкусния ягодов десерт - точно такъв като в сънищата.


Необходими продукти:

1 лист бутер тесто
1 голяма кутия сладолед 
1 ампула ромова есенция
200 гр. ягоди
150 гр. малини
100 гр. боровинки
100 гр. захар
2 пакетчета желатин
плодове за украса

Начин на приготвяне:

Оставете ваниловия сладолед да се поразтопи.

От листа бутер тесто изрежете овална форма, която да покрива дъното и стените на овална форма. Сложете го да се запече в умерено загряна фурна, след което го охладете напълно.

Плодовете пасирайте, прецедете през цедка, за да отстраните малките зрънца и разбъркайте със захарта. Объркайте плодовото пюре с разтопения сладолед и разбийте добре сместа с ромовата есенция.

Сладоледената смес сипете върху тестото. Пъхнете в камера за няколко часа да се замрази сладоледът.

Сложете желатина да набъбне в нужното количество студена вода, след което го разтопете в малко сгорещен плодов сок по избор.

Подредете плодовете върху замръзналия сладоледен пай и залейте с охладения, но още течен желатин. Отново сложете в камерата за няколко часа, след което може да поднесете. Съхранявайте сладоледената пай-торта в камерата.
 
... и й се наслаждавайте на порции.

More Food