Следва

Палмово мини

Кой кой е в модата днес - Band of Outsiders

От остри, безупречни силуети до меки, лежерно обгръщащи коприни, американският лейбъл Band of Outsiders...

All fashion преди 10 години

От остри, безупречни силуети до меки, лежерно обгръщащи коприни, американският лейбъл Band of Outsiders покрива всички критерии на съвременната градска мода. Основан е от Скот Стернберг през 2004 година в Лос Анджелис и вече е покорил сърцето на Холивуд. Сред най-верните почитатели на марката са Гуинет Полтроу, Ева Мендес, Рейчъл Макадамс, Ан Хатауей и Чарлийз Терон.

Първите си стъпки в модата Band of Outsiders прави само с мъжка колекция. Бързо печели одобрението на критиците и получава наградата на Council of Fashion Designers of America две поредни години – през 2008г. за прохождаща мъжка линия и през 2009г.

Носталгично ни връща към класиките на американската мода, интерпретирайки легендарните мъжки ризи, вратовръзки и сака, а трансформираните колежански униформи и ръчно изработени костюми са водещ акцент във всяка колекция.


Чарлийз Терон в Band of Outsiders


Гуинет Полтроу

За да е толкова популярен днес обаче, брандът разчита на успешните си дамски линии, разделени концептуално на два отбора - Boy и Girl, като имената им говорят сами за себе си. Boy by Band of Outsiders е силно инспирирана от мъжкия гардероб и смело взаимства силуетите му. Кройките са безупречни, излъчването е момчешко, а блейзърите, копринените рокли и закачливите принтове придават желаната индивидуалност. Съответно Girl by Band of Outsiders е по-женствената от двете сестри, изобилства от драперии и момичешко очарование.


За рекламната кампания на колекция This is not a Polo Shirt марката използва винтидж фотографии на прочути мъже в тениска с поло якичка - Албeрт Айнщайн


Стивън Спилбърг на снимките на "Извънземното"


Мик Джагър


Ален Делон

Ризата е кралицата на лейбъла. Тя е в основата на емблематичната колекция This is not a Polo Shirt, възхвала на класическата риза polo с къс ръкав, интерпретирана по всевъзможни начини.







За рекламните си кампании креативният директор Скот Стернберг сам застава зад камерата. За лице на колекцията пролет/лято 2011 година избира актрисата Кърстин Дънст, популярна, но не преекспонирана, характерна с момичешката си визия и прекрасни роли на големия екран, като фотографиите са заснети с апарат Polaroid в Huntington Botanical Gardens в Пасадена, Калифорния. Визията е пасторална и романтична, с лек винтидж полъх от флоралните принтове и лежерните ризи. Точно както го предпочитата от Band of Outsiders.









Бохемската атмосфера е пресъздадена отново и тази година в пролетната кампания на Band of Outsiders. Главен герой е младата звезда Грета Геруиг, позната от последния филм на Уди Алън „На Рим с любов”. Това е първото й участие в моден проект, сесията е дело на Стернберг и е заснета в Hollywood Sports Paintball Park в Bellflower, Калифорния. „Обожавам Band of Outsiders! Дрехите им те карат да се чувстваш като най-атрактивната версия на самата себе си, най-свежата, но и най-искрена.”, споделя Геруиг.

Момчето, което застава като лице на последната мъжка колекция пък се нарича Франк Оушън - успешният млад музикант е в полароидни фотоси, в които има повече артистизъм от всяка нарочена за такава сесия.



Колекцията fall 2013/14, подготвяща ни за предстоящия сезон, ни представя изчистената графичност на блейзърите и костюмите, както и сакралната риза, трансформирана в рокли, поли и други великолепни модни неща.
Виж цялата колекция тук>>

С всеки следващ сезон Band of Outsiders затвърждава позициите си в модната индустрия. Колекциите се предлагат в над 100 локации из целия свят, сред които емблематичните Barney’s New York, Bergdorf Goodman, Bloomingdale’s, Saks Fifth Avenue, концептуалния бутик 10 Corso Como в Милано и парижкия Colette. А регулярните публикации в издания като Vogue, GQ и New York Times са най-естественото продължение.
 

More All fashion