Следва

Новата лятна игра на BIODERMA и ViewSofia. Подарък на деня - Photoderm Apres-soleil

Коковете - любими и вечни. И летни!

Той е много секси. Изключително женствен. И летен, в най-хубавия смисъл на думата. В него е стаено очакване...

Nails преди 10 години

Той е много секси. Изключително женствен. И летен, в най-хубавия смисъл на думата. В него е стаено очакване, жестът на развалянето му е като усещане за любов, намигването му е към елегантността във всеки жест. Кокът, тази толкова любима и вечна прическа, отново е тук, обожаваме присъствието му в дългите горещи дни. Харесваме го безкрайно в неговата загадъчност, прибавяме му само чиста коса, добър парфюм и много студен коктейл, и го принасяме в дан на съвършенството.

Кокът е любима прическа на много дизайнери (на снимката горе - бекстейдж от Matthew Williamson проелт-лято 2013) и в момента, така че не ни бе сложо да систематизираме най-актуалните решения за топлия сезон на 2013. Голяма част от дизайнерите са разработили идеята семпло и елегантно, както й приляга, други се заиграват повече, като раздвижват косата, оформят я фантазно, трети дори вмъкват аксесоари.


Chanel и Naeem Khan

Коковете от първия тип са ни фаворит, няма да скрием. Изключително подходящи за работа, но и за изпълнена с вълнение среща, например. Косата е събрана ниско долу, напомня ни за 90-те по един мъничко различен начин и действително изглежда супер шик. С изискана прическа като представените от Naeem Khan, Chanel, Givenchy, Ralph Lauren и Gucci не бихме си и помислили да си скубем косите от стрес на работното място, нали.


Ralph Lauren

Givenchy


Bottega Veneta, Mary Katrantzou


Haider Ackerman

Nina Ricci

Kate Spade

Вариантите от втория тип са подходящи най-вече за свободното време, защото искаме да вложим старание просто така, заради себе си и да изпробваме нещо интересно. Примерите, които ни дават Bottega VenetaMary Katrantzou,Haider AckermannNina Ricci и Kate Spade са точно в тази посока.





Ако все пак искаме да си останем с класическото за последните няколко сезона кокче като това на Christian Siriano, ще го разнообразим с аксесоари по всеки джоб, вкус и идея, като предложените от Fendi, Louis Vuitton, Dolce & Gabbana или Marc by Marc Jacobs и ще се чувстваме в крак с времето и тенденциите.


Fendi



Louis Vuitton, Dolce&Gabbana



Marc by Marc Jacobs

Ние окончателно решихме все пак да пробваме това великолепно изпълнение със шнолите, но не сами, а по двойки, защото определено е сложно.



Но и всеки друг вариант на тази велика прическа е добър за лятото. Просто не отлагайте дълго, застанете пред огледалото, срешете, приберете и нагласете. И нека кокът бъде ваш.
 

More Nails