Следва

Майка и дъщеря Ройтфелд в красива модна надпревара

Какво ново - Карин Ройтфелд пресъздаде гардероба от младостта си

Брошки-черешки, чорапи на точки, чанти с Мики Маус, цигански блузи, широкополи шапки, разрошени коси и един заразяващ... 

All fashion преди 10 години

Sweet Sixteen е много симпатичен фотопроект на Карин Ройтфелд за V Magazine, вдъхновението за който идва директно от собствения стил на госпожа Ройтфелд от времето на моделската й младост.

Брошки-черешки, чорапи на точки, чанти с Мики Маус, цигански блузи, широкополи шапки, разрошени коси и един заразяващ микс от невинност и увереност - такава си се спомня Ройтфелд, и именно така представя на снимките на Себастиян Фаена младата манекенка, въплащаваща образа на 16-годишната Карин.

Ройтфелд не само стилизира сесията, но и разказва пред изданието за модното си израстване и източниците на вдъхновение за своя стил:

В онези времена силно скубех веждите си. Сега смятам, че това изглежда крайно старомодно. Но на мен ми провървя, защото на много момичета те така и не им поникнаха отново.

Прекарвах страшно много време в индийските магазини, и именно там открих за себе си екстрактът от малина, който използвах вместо парфюм. В тези магазини за пръв път попаднах на черния молив за очи Kohl, с който и до ден днешен не се разделям.


Обяснение има и за застъпената в сесията тема "Дисни":

Бях много слаба и затова купувах топовете си от детските щандове на смешни цени. Във Франция тогава ланч-боксовете /кутиите за обяд/ не бяха популярни, защото никой не носеше обеда си на работа. Моята беше от "Дисни", и я носех навсякъде със себе си, заради което ме свързваха с Мики и Мини Маус.

Сесията на Карин Ройтфелд се отличава документална точност - освен макияжа и лични предмети от гардероба на самата Карин (например, шапката от деним със звезди), в кадрите е пресъздадена и нейният маниер:

Да седя със скръстени крака /точно както е показано на снимките/ беше моя запазена марка.

За пресъздаването на стила си от началото на 70-те, Карин използва множество винтидж неща, предмети от собствения си гардероб, както и неща от нови колекции. Естествено, нямало е как да мине без творения на любимеца й Рикардо Тиши, които и самата Ройтфелд съвсем неотдавна облече за рекламната кампания на Givenchy.

 

















More All fashion