Следва

Комбинезон 25

Петте неща, които НЕ харесахме в модата през изминалата седмица

Към височината също сме резервирани – не се ли наситихме всички на ултра високите чепици, които се въртят /по-точно въртяха/ по дефилетата в последните 3-4 години. ...

All fashion преди 10 години

Лошо впечатление ни направиха обувките за есенно-зимния сезон на известната френска марка Aperlai . Не, не ни се струва, че тази им колекция е изкусителна и весела, даже никак. Може би кичозна и тромава, но не и шик. 

Принципно тенденцията с дебелите токове ни е много любима, но точно в този трапецовиден модел изобщо не кореспондира добре с подметката. Тя пък, от друга страна, изглежда прекалено съкратена и тумбеста около бомбето. Как ли биха се чувствали пръстите ни там?! Риторично. 

Към височината също сме резервирани – не се ли наситихме всички на ултра високите чепици, които се въртят /по-точно въртяха/ по дефилетата в последните 3-4 години.

Цветовете са приятни, но всички, събрани в една обувка и то с натоварена форма с изрязвания просто не е ОК. А за множеството цветове + брокатените акценти и дума да не става! Силно се надяваме следващата им колекция да е по-модерна и елегантна. 100% могат.



Следващият шок дойде с излизането на списание W и секси Дженифър Лопес на корицата.



Секси, ама друг път! 

Точно снимката на корицата смятаме за изключително неподходяща, предвид факта, че латино дивата е в сериозна връзка с доста по-младия Каспър Смарт. 



Новият й цвят и ретро къдриците я състаряват, а това едва ли е желаният ефект. Чертите на лицето й тук са по особен начин неженствени, а цялото излъчване на картинката е за мрак, носталгия по нещо си и меланхолия. 


 

Негативно е отношението ни към колекцията на Issever Bahri за сезон Есен/Зима 2013-2014, представена на седмицата на модата в Берлин.



Младият дизайнер е подходил доста аматьорски.

Дрехите нямат единна концепция, изглеждат като напаснати напук и включват доста различни по вид и стил платове за сравнително малкия брой представени аутфити. 

Цветният елемент е също противоречив – вместо да освежава колекцията, той допълнително я натоварва и разединява като идея и стил. 

Може би авторът е искал да изглежда като непринудена стрийт визия, само че не му се е получило.



Дълбоко разочаровани сме от колекцията на A.P.C. в сътрудничество с Канйе Уест.



Рапърът ни се стори доста в час с модата в първата си колекция, но тази колаборация ни хвърли в размисъл.

Облеклата са изключително обикновени, даже бихме казали, че в тях няма абсолютно никакъв дизайн. Явно тандемът се е опитал да разнообрази с малко надписи, но това е тотално дежа вю и по-скоро несериозно и непрофесионално. 

Всъщност, на това му се казва от нещо да направиш нищо.



Последното , което ни учуди, беше предложението за грим на иначе талантливия дизайнер Damir Doma за есенно-зимната му колекция 2013-2014 година.



Цветовете са готини, но нанасянето им е странно, даже защо не абсурдно. Акцентът е на очите ( по скоро на веждите) и е най-меко казано "особено" нанесен.


Допускаме, че е нарочно, но ако целта е била да се постигне „бърз и лесен интересен макиаж”, то резултатът е от типа „нацапах се в банята, беше тъмничко”.

А и нека бъдем честни – този грим е твърде специфичен, задължаващ, строг и артистично характерен и в тази си характеристика вероятно би отивал на приблизително 3% от дамите. Следователно защо изобщо някой го предлага?!

 

More All fashion