Следва

Bonobo Live Band с концерт в София през септември

Животът след 45 - Ким Катрал пред London Evening Standart, откровено за много неща

Симпатичната актриса или почти безсмъртната в славата си Саманта от "Сексът и градът", дава обширно интервю за... 

People of art преди 10 години

Симпатичната актриса или почти безсмъртната в славата си Саманта от "Сексът и градът", дава обширно интервю за London Evening Standart. Журналистът, ангажиран с материала, споделя, че виждайки актрисата, е бил леко разочарован: готвил се е за среща с експанзивна секс-дива, а пред него се е озовала обаятелна, забавна, но повече - меланхолична жена, която, откровено казано, изглежда значително по-млада от своите 56 години.

Ким не се стеснява да отговаря на въпроси, които са табу за много от западните звезди. Секс, менопауза, страх от самотата - актрисата е подкупващо откровена. Ето някои цитати от любимата на милиони "Саманта".

За секса:

Сексът се ражда в главата и само в главата. Всичко започва оттам. "Да" или "не" решаваме в първите три секунди от зрителния контакт.

За своята книга "Удоволствието: изкуството на женския оргазъм", написана заедно с бившия й мъж:

Всичко, което исках, е да поговоря за сексуалността максимално открито. Не мисля, че сексуалността има "срок на годност" - тя не зависи от възрастта. Сексуалността - това е увереността в себе си.



За това защо и как е станала актриса:

Мисля, че исках да направя живота си по-добър. Да разбера болката и страданията на отчаяния човек, да усетя нечия радост.

За ролите за възрастни в Холивуд:

Има роли, които актрисите на възраст трудно получават в Холивуд. Болшинството от тях отиват при Мишел Пфайфър. Тя е великолепна - признавам го. Но дори и аз да бях първа в списъка, не мисля, че това би променило избора ми на роли.



За самотата:

Да, в момента се чувствам самотна и това е тъжно. Но в младите ми години усещах това далеч по-тежко.

Смята ли да се омъжи отново?

Не знам, и така ми е добре. Вече достатъчно много пъти съм се омъжвала.

За остаряването:

Мисля, че повечето жени не обичат да мислят за остаряването, не защото е по принцип неприятно, а по-скоро защото то се явява показател за това, което се съумели да постигнат. Аз не го мисля така - така и така постигнатото е налице. Но, знаете, аз съм родом от Ливърпул, а там не сме свикнали да се отнасяме към "вещите" твърде сериозно. Моят хумор е оттук. И инстинкта за живот - също.


 

More People of art

Болшой театър премахна имената на противниците на "спецоперацията" от афишите за предстоящия сезон

People of art преди 7 месеца

Директорът на Болшой театър Владимир Урин даде интервю за "Российская газета" и заяви, че спектакли на режисьори, които са се противопоставили на руската "спецална военна операция" в Украйна, се премахват от репертоара на театъра