Следва

Week obsession 100 best: 20 чифта очила с украсителни детайли

Бяла очна линия

Намираме я за красива. И тя наистина е – една от главните героини на... 

преди 10 години

Намираме я за красива. И тя наистина е – една от главните героини на сцената на грима това лято. Бялата очна линия. Предпочитан прийом, който носи индивидуалност, различност, провокация.

Основна тенденция в грима на пролет-лято 2013, според куп водещи дизайнир, белият акцент в очите е страхотна визия за момичета и жени, отворени към иновативното, нетипичното и същевремено елегантно излъчване.

Целта в този тип гримиране е да намерим еклектиката в светлината, която привлича бялото, характерът, който ни придава линията, без пределно насищане и без престараване.

За да е естетичен, този акцент трябва да изглежда небрежен, лек и минималистичен. Именно от минимализма е породена тази визия – от сентенцията „малкото е много”.



Иначе казано – най-добри резултати се постигат с малко усилие и много мисъл. Задължително е да помислим по какъв начин да представим този тип макияж.

Ако употребим белия молив/гел/сенки/очна линия по начина, по който са го правели жените преди 10-20 години, т.е. по много и плътно, опасността да сме демоде, вместо адекватни на времето, е неимоверно голяма.

Иновативността е именно в това да правим нещата по нетипичен и неусъвършенстван начин. Такъв, че да не е същият „както преди”, а сходен с него. 


Donna Karan


Emilio Pucci


John Galliano

Ние предпочитаме да влезем в тренда като използваме белия акцент върху клепачите, с предварително подготвена основа, без ярко червило или руж, които да отнемат от вниманието. Чисто, просто и елегантно, както при Donna Karan, Emilio Pucci и John Galliano.



Идеята е анти-масова, концептуална и не всяка от нас има смелостта да я изпробва, но рискът определено си струва.

Експериментирането със себе си ни прави по-свежи, разтоварващо е, интересно и ни представя в друга светлина пред самите нас, хората в нашето непосредствено обкръжение и всички наоколо.

А, и да не забравяме - колкото по-странно, толкова по-модерно, ако това да сме модерни имаше правила.



Някои от продуктите, които ще помогнат да постигнете този еклектичен ефект, са :
Rimmel Soft Kohl Kajal Eye Pencil, Pure White
Nars Eyeliner Pencil Iceberg
Ofra Medical White Eyeliner
MAC eyeshadow Gesso Vivid White (Matte)
MAC Pigment eyeshadow Pure White
 

More from View Sofia

More