Следва

Горещо, по-горещо, най-горещо: Ирина Шейк на плажа в Маями

През седмицата ще видим... Или най-интересното в афиша на града - 22 - 28 юли

Как само ни мирише на море, приятно безвремие и летни фестивали...

Events преди 10 години

"Шшшт… попей ми"
Кога: 22 юли, 21:15 и 22:15 часа
Къде: Лятна сцена в градинката на НДК

Филмът на режисьорите Андрей Волкашин и Петър Вълчев е вдъхновен от българската култура. Авторите създават хиперболизирана действителност със сюрреалистични мюзикъл елементи, представят проекта организаторите.

В техния свят оживяват мечтите на момичетата, израстнали пред телевизорите, копнеещи за живота на звездите. Във филма участват Снежина Петрова, Китодар Тодоров, Поли Генова и други.

"Джазът танцува"
Кога: 24 юли, 19 часа
Къде: Лятна сцена в градинката на НДК



Концертът на тромпетиста Венци Благоев "Джазтет" представя по изключително забавен и развлекателен начин историята на различните стилове в развитието на джазовата музика и съпровождащите ги танци. Програмата включва чарлстон, суинг, румба, ча-ча-ча, самба, фюжън... Всичко, което е занимавало творците и изпълнителите през годините.

Венцислав Благоев е един от най-известните български тромпетисти с богата кариера у нас и в чужбина. Известен със своите импровизационни умения, той е носител на наградата „Кристална лира” за джаз на Съюза на българските музикални и танцови дейци.

За този проект Венци привлича още петима изпълнители, които да допълнят с вокал, духови и струнни инструменти музикалната картина на това пътуване в историята на един от най-популярните жанрове... Водени от тромпета – най-важният от всички инструменти на джаза. Другите, които ще излязат на сцената на 24 юли от 19.00 часа, са Невилиян Гемижев – кларинет, Милен Кукошаров – клавишни, Димитър Благоев – китара, Димитър Шанов – контрабас, Никола Горялов – барабан.

Vintage Spirit Bazaar of SofiA
Кога: 25 юли, 19 часа
Къде: COXO 



Как само ни мирише на море, приятно безвремие и летни фестивали!

По този повод ви забъркваме в един Vintage Spirit Bazaar коктейл, със следните магически съставки:

- разпродажби на какви ли не красоти (винтидж дрешки, дрънкулки, 2nd hand изкушения- подбрани от хората, които задават модния ритъм на софийските улици и клубове )
- домашна лимонада, мента, бъз, сангрия и не до там домашна бира
- чудна музика от фънки диджеи

На всичко това може да се насладите в четвъртък- 25ти, като загрявка за морския Spirit- след работно време – разбирай след 19ч.! Мястото е ясно – просторната зелена къщичка и градината й със звездите!

Масичке, дай да ям!
Кога: 
20 юни - 31 август
Къде: Чешки център



Изложбата "Масичке, дай да ям!" (Stolečku, prostři se!) отразява специфичния свят на чешките приказки, които привличат публика от цял свят и също като дизайна се стремят да предизвикат емоция.

По нетрадиционен начин инсталацията представя подборът на чешкия дизайн и куратор Михаел Вашку от Czechdesign - неправителствена организация, създадена през 2003 г. с цел насърчаване и популяризиране на чешкия дизайн.

Пътуващата изложба на съвременен чешки дизайн е включена в програмата на петото поред издание на международния фестивал за дизайн и визуална култура Sofia Design Week.

 

 

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 3 дни

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 2 седмици

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?