Следва

Kомплект прибори за риба Каприз

Спечели с играта на ViewSofia и Zepter: Сьомга с репички

ViewSofia и Zepter стратират поредната съвместна инициатива. Този път ще ти предложим 5 рецепти с риба, в 5 последователни дни, които да те накарат да приготвиш и своето рибно ястие...

Food преди 10 години

ViewSofia и Zepter стратират поредната съвместна инициатива. Този път ще ти предложим 5 рецепти с риба, в 5 последователни дни, които да те накарат да приготвиш и своето рибно ястие. След това можеш да ни го изпратиш на [email protected] заедно със снимка / твоя или такава с цитиран източник/ до 30 юли. Не забравяй да напишеш трите си имена, години и адрес. В следваЕдна от всички рибни инспирации ще донесе на участника Kомплект прибори за риба Каприз от Zepter.

След като публикуваме петте най-сполучливи рецепти, на 5 август ще обявим и тази, която заслужава комплекта прибори Zepter.

Успех!


Необходими продукти (4 порции)

Прясно филе от сьомга 1 бр.
Бяло вино 1 чаша
Нарязан на ситно магданоз
Пилешки бульон 1 чаша
Пресни репички или уасаби 5 г
Прясна сметана ½ чаша
Зехтин

Начин на приготвяне:

Почистете и отстранете кожата и костите от филето. Нарежете го на 4 порции. Намазнете малко филетата (или сложете малко зехтин в съда). Загрейте покрития с капак готварски съд на Zepter 4.9 л (TF-049-28) на средна степен на котлона, стрелката на термоиндикатора трябва да бъде в зелената зона. След този момент запечете сьомгата около 5 минути.

Изключете котлона, обърнете рибата и я запечете от другата страна още 5 минути. Преместете рибата от котлона и я оставете на топло.

Изчистете мазнината от готварския съд и добавете виното. Включете отново котлона и затоплете виното на много ниска температура.

Когато поизври, сложете сметаната, пилешкия бульон, нарязания магданоз, черния пипер и сол (на вкус). След сгъстяване на соса, добавете и пресните репички.

Сложете филетата от сьомга в сервирна чиния (TF-985-24), залейте всяко парче с горещия сос (можете да използвате лъжица за сос TZ-303). Ако желаете, гарнирайте с малко лаврови листа.

За да оцветите соса в розово, можете да добавете малко доматено пюре.

Енергийна стойност на една порция:

Kкал      Белтъчини     Мазнини     Въглехидрати
445                 37                 30.5                   0.5


 

More from View Sofia

More Food