Следва

Week obsession 100 best: 20 чифта очила с цветни рамки

Петте неща, които харесахме през изминалата седмица

Може навън да е горещо лято, но Стела Макартни очаква захлаждане...

All fashion преди 10 години

Британски полъх

Може навън да е горещо лято, но Стела Макартни очаква захлаждане.
Британската дизайнерка представи кадри от рекламната й кампания за есен-зима 2013 година,а лица на колекцията са Суви Копонен и Чихару Окунуги.

Заснети в Лондон, фотографиите са дело на Мерт Алас и Маркус Пигот, и представят наполовина потопени в басейн минималистични палта, както и кариран ансамбъл с най-новия аксесоар на Стела-чантата Beckett.

Освен новите свежи лица, харесахме и ботите с дълбоко протекторна биоразградима подметка - еко детайл, показващ адекватното отношение на дизайнерката към екологичните проблеми на съвремието.



Железните момичета на Хелена Кристенсен



Харесваме силните и независими момичета!Точно такива ни представят фотографиите, заснети от Хелена Кристенсен и Джен Карей за септемврийския брой на ,,Rika Magazine’’.

Представяйки лица, сред които Джулиан Мур, Дрий Хемингуей, Карълайн де Майгрет и самата Кристенсен, това са жени с ясна представа за самите себе си, с непреходен стил и вдъхновяващи хората около тях.

,,Работя от двете страни на камерата повече от 20 години. Научих толкова много, вършейки и двете неща. Тези познания ми помогнаха да се развия като фотограф и ме вдъхновяват като модел.’’- казва самата Хелена.



Живописни моменти

Един от любимите ни модни илюстратори - Дейвид Даунтан, показа своя репортаж от Седмицата на висшата модата в Париж.

В прекрасните му работи наблюдаваме отразени най-запомнящите се и ключови моменти от дефилетата на дизайнерите. 

От все така неустоимата Наоми Кембъл, нахлуваща на модния подиум за Versace, през Карл Лагерфелд, предлагащ изключителна визия за един нов свят от гледната точка на разбит театъра, до Валентино, който за пореден път остави всички бездиханни.

В пълен възторг сме от това много по-различно и артистично представяне,а всяка скица е запомняща се и неотразима.



Естебан Кортазар с втора колекция за Net-A-Porter



Момчето чудо -той е само на 17 години, когато представя първата си колекция на седмицата на модата в Ню Йорк и на 23, когато поема поста "Креативен директор" на Emanuel Ungaro.

Напускайки през 2009 година, след като Линдзи Лохан е назначена като артистичен съветник, безспорно сме развълнувани ,че за втора поредна година имаме възможност да видим негова колекция, благодарение на съвместната му работа с Net-A-Porter.

Облеклата, 23 на брой, се характеризират с изчистени скулптурирани форми.

Харесва ни и заложената идея за извън сезонност на дрехите,подходящи за цялата година, различен климат и държави, както и вариетивността и лесната трансформация от дневно към вечерно облекло.

Поглед към архивите на DVF



Даян Вон Фюстенбърг отвори дизайнерските си архиви за първи път в кариерата си, а идеята, че можем да надникнем в тях, е повече от въодушевяваща.

Причината е 40-годишнината от създаването на емблематичната за творчеството й рокля ,,прегърни ме’’. 

Проектът на дизайнерката включва продуцирането на филм и фото сесия, показващи нейни винтидж и настоящи модели от колекцията есен-зима 2013-14 г. В снимките, направени в дома на Даян в Кънектикът, участие взимат Елизабет Гаплин,Тали Ленакс и Лила Лав,изпълнени с цветност и приповдигнатост.

 

More from View Sofia

More All fashion