Следва

През седмицата ще видим още... Like.Bulgaria, или безценната красота на страната ни събрана на едно

Големият миг настъпи! Херцогинята на Кеймбридж Кейт Мидълтън роди принц

Дългоочакваното бебе ще получи титлата негово кралско височество и ще бъде принц на Кеймбридж...

People of art преди 10 години

Големият миг настъпи. В частното крило "Линдо" на лондонската болница "Сейнт Мери" се роди дългоочакваното бебе на херцогинята на Кембридж Катрин и принц Уилям. Бебето е момче и се е родило в 18 часа и 24 минути българско време в понеделник. То тежи 3 килограма и 900 грама, а раждането на съпругата на принц Уилям продължило повече от 12 часа.

Детето е трето в поредицата наследници на британския престол.

Около 22:30 ч. куриер излезе от болницата Сейнт Мери, където се роди бебето, и се отправи към Бъкингамския дворец, за да занесе на кралица Елизабет Втора официално новината за раждането на правнука й.

Майката и детето се чувстват добре.

Дългоочакваното бебе ще получи титлата негово кралско височество и ще бъде принц на Кеймбридж, след като по-рано тази година кралицата се премести и сложи край на почти едновековна традиция. През януари тя издаде официална прокламация, с която прекрати действието на конвенция на Джордж V, която ограничаваше кралските титли до децата на суверена и синовете на синовете му.

Принц Уилям излезе с официално изявление по повод на раждането на сина си, съобщи АФП.

"С Кейт не можем да бъдем по-щастливи от раждането на нашия син", се казва в него. Баща му принц Чарлз, също публикува вълнението си: "И двамата с жена ми сме изключително щастливи от появата на първото ни внуче. Това е изключително специален момент за Уилям и Катрин и ние сме много развълнувани от раждането на тяхното бебе. Това е уникален момент в живота на всеки. Аз съм изключително горд и щастлив от случилото се и нямам търпение да видя бебето в най-близко бъдеще. "

Кралицата също написа изявление: 


*Кралицата и принц Филип са щастливи от появата на наследникът на принц Уилям и съпругата му - херцогинята на Кеймбридж

Поздравления отправи и британският премиер Дейвид Камерън. Той определи раждането на наследника като „важен момент в живота на нацията“. По думите му, „цялата страна ще празнува“ раждането на кралското бебе. Дейвид Камерън поздрави младите родители в Туитър, където представители на шоубизнеса, политиката и спорта се надпреварваха през глава, за да честитят на Уилям и Кейт. „Радостен съм, че на херцогът и херцогинята им се роди син. Цялата страна ще празнува. Те ще са прекрасни родители“, написа Камерън.

Архиепископът на Кентърбъри Джъстин Уелби също бе сред първите честитили на младите родители в Туитър. „Радвам се за херцога и херцогинята на Кеймридж, на които им се роди син. Нека Господ да ги благослови и дари всичките с любов, здраве и щастие“, написа той. Лидерът на лейбъристите Ед Милибънд на свой ред добави: „Много поздрави на херцога и херцогинята. Пожелавам на тях и сина им всичко най-хувабво и най-вече много здраве“.

И семейство Обама честити на принц Уилям и Кейт Мидълтън появата на бял свят на наследника на британския трон. „Желаем им цялото щастие и благодат, които само дарът да бъдеш родител може да им донесе. Детето им се появява на бял свят в обещаващо и пълно с възможности време за нашите две нации”, се казва в поздравителното писмо на първата двойка на САЩ.


Радостната вест: Статив, на който е оповестена новината, стои в предната част на Бъкингамския дворец




Полицията се опитва да контролира тълпата от хора, опитващи се да стигнат до оградата и да направят снимка на известието обявяващо раждането на Кейт




Трибют: Емблематични места в Лондон бяха осветени в ярко синьо в чест на херцогинята на Кеймбридж и раждането на принца


Подаръци за новородения престолонаследник засипаха входа на Бъкингамския дворец


Множество хора празнуват раждането на принца

 

More People of art

Болшой театър премахна имената на противниците на "спецоперацията" от афишите за предстоящия сезон

People of art преди 7 месеца

Директорът на Болшой театър Владимир Урин даде интервю за "Российская газета" и заяви, че спектакли на режисьори, които са се противопоставили на руската "спецална военна операция" в Украйна, се премахват от репертоара на театъра