Следва

BLOND:ISH идват за 10 годишнината на Cacao Beach

През седмицата ще видим още... Like.Bulgaria, или безценната красота на страната ни събрана на едно

Изложбата на независимия социален проект Like.Bulgaria е в Телефонната палата до края на август...

Events преди 10 години

България е една. Харесай България. Това е мотото на независимия социален проект Like.Bulgaria, който ще бъде представен с мащабна изложба във VIVACOM Art Hall от 25 юли до края на август. Проектът има за цел да представи страната ни пред света с нейните красоти, величини, постижения, артисти, спортисти, учени, материални и нематериални световни културни и исторически наследства. Инициативата стартира във Facebook на 14 февруари 2013 и за по-малко от половин година успява да стигне до всички точки на света благодарение на феновете, които искат да споделят красиви и вдъхновяващи визии oт родината си.

Like.Bulgaria представя безценната красота на страната ни - кръстопът на култури, традиции и фолклори, които се преплитат по географските й ширини и вековете в нашата история. Проектът е дело на Николай Тонков, креативен директор на базираното в София и Берлин дизайн студио Formschlag, който се вдъхновява да създаде една нова визуална презентация на България. Стартира с логото, което е минималистичен синтез от елипсовидна форма и ръкописен шрифт. Сричковото разпределение на изписването напомня праисторическия произход на България и нейното име, което не се е променяло никога, има основна роля в типографията. Символичната комбинация на 1 и А е основен експресивен елемент в графичното решение.

През последните месеци Николай Тонков и екипа му надграждат с множество визуални и текстови елементи разказа за България и създават повече от 120 визии, които успешно могат да рекламират страната ни в чужбина. Това е й причината проектът да се случва изцяло на английски. Визиите много бързо се разпространяват из социалните мрежи и без проектът да разполага с бюджет и каквото и да е финансиране, по най-естествения и ентусиазиран начин, от like на like и от share на share, красивите моменти и места на България стигат до все повече българи и техните социални кръгове във всяка точка на света.

Like.Bulgaria е във VIVACOM Art Hall до 31 август, а официалното откриване на изложбата е на 25 юли (четвъртък) от 18 часа. Вход свободен.


More Events

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?