Следва

Да или Не - сиво-зелените оттенъци в новия цвят на косата на Риана

Какво ново - Нова концепция за опушените очи

През есенно-зимния сезон много от дизайнерите са заложили на опушеното око. Силно акцентирано и в... 

Beauty News преди 10 години

През есенно-зимния сезон много от дизайнерите са заложили на опушеното око. Силно акцентирано и в черно или пък с меки сиви тонове - гримът в предстоящите студени месеци ще бъде секси.

Любимия грим на повечето от нас е показан по нов начин, а той е на светлинни години от вида, с който добива популярност в началото на века. Целта на дизайнерите тази година е да представят сивите и черни тонове, като не липсват и цветни попълнения. Но за това друг път.

Започваме с опушени очи подходящи за деня. Несъмнено всяка от нас е виждала момиче или жена, които в стремежа си да изглеждат добре избират за дневната си визия силно акцентирани очи. Тук отваряме скоба – надяваме се разбирате, че това е лош пример за дневен грим.

За любителките на този макияж представяме опушените акценти в един доста по-приемлив пример, с който ще изглеждаме добре и през деня, и вечерта. В този стил са работили Prada, Alexander Wang, Giles и Marc Jacobs.

На снимката горе: Prada, Alexander Wang 


Giles, Marc Jacobs

И оттук можем да разберем как се е получил ефекта при последния – сиви сенки в комбинация с черен молив, който изобилства в основата на миглите.

При Prada виждаме светло сивите сенки от началото до края на сгъвката на горния клепач, та чак до долния, като виждаме по-небрежно разнасяне на продукта.

По-интересни са ни Alexander Wang – който разнася кафеникавите сенки на горния клепач и опушва едва към веждите със светло сиви тонове, и Giles – където разнасянето на сенките преминава доста под долния клепач, извън крайния ъгъл на окото и в студени тонове, преминаващи към бледо синьо или лилаво.

Второто ни предложение е за вечерта, по-скоро клубна визия. Тук вече имаме доста наслагване както при сивите, така и при графитените и черни цветове. Повечето дизайнери и в този случай са решили да нанасят най-тъмните тонове на долния клепач.


Lanvin, Donna Karan

Стремим е да изглеждаме по-младежко, по-непринудено и не толкова изпипани. При Donna Karan, например, окото е много тъмно, почти черно, като продукта се нанася до веждите, където не е толкова наситен. Roberto Cavalli от своя страна предлага едно по-романтично опушване, не толкова силно като звучене, но момичешко и ненатрапващо се с прецизност.

Засилен е акцентът в долния клепач, като тук може да кажем, че графитените тонове добиват зеленикав оттенък.

Гримьорите на Lanvin имат особен успех с този макияж. Подчертаването на сгъвката с по-наситени и тъмни сенки, по-леката и светла текстура на клепача и визуалното уголемяване на окото, постигнато с белия молив в основата на долните мигли, допринасят за силното въздействие на грима.

Този вариант е най-уместно да използваме в клуб и ,естествено, в комбинация с минимално количество руж и неутрално червило. Такъв е съветът ни, дори ако изберете и някой от останалите примери.

Важно при тази визия е непринуденото излъчване и дори да работим семпло като при Prada, не бихме искали ярко червило или руж да отнемат вниманието, защото тук важни са само очите и сиво-черните цветове по тях.


Roberto Cavalli, Altuzarra

Към втората група добавяме и предложението на Altuzarra. Целия горен клепач е окъпан в мек сив тон, а червеникавото очертаване на долния клепач засвидетелства цялото ни внимание. Като сива мъгла, спуснала се върху керемиден покрив.

Натуралните вежди, тен и гланц допълват мекия изкусителен поглед. Супер секси грим, който ще се опитаме да постигнем още довечера.

Ако сте си харесали някоя от визиите, ви предлагаме арсенал от продукти, с които може да постигнете желания ефект:

LE STYLO WATERPROOF Long Lasting EyeLiner by LANCOME
Double WearStay-in-Place Gel Eyeliner by Estee Lauder 
AMC Pure Pigment Eyeshadow №23, 49, 62, 87 by Inglot 
Paint Pot Cream Eyeshadow Blackground by M.A.C. 




 

More from View Sofia

More Beauty News