Следва

Волейболистът Георги Братоев се ожени

Songs of the Summer, или хитовете на лято 2013

Преполовихме лятото, така че е време да направим бърза преоценка на претендиращите тази година песни за хит на сезона...

Music преди 10 години

Преполовихме лятото, така че е време да направим бърза преоценка на претендиращите тази година песни за хит на сезона. От Daft Punk до Майли Сайръс, събрахме 10-те най-въртяни парчета, които имат реалната възможност да бъдат запомнени наред с преживяванията ни по време на отпуск, имайки предвид, че можем да ги чуем абсолютно навсякъде... по всяка радиостанция, във всеки магазин, на всеки дансинг.

Всяка година тези песни, летни хитове, са неизбежни и, твърде често, непоносими. През последните години те дори се превърнаха и в леко глуповати... “Call Me Maybe,” “Sexy and I Know It,” “California Gurls,” “Buy You a Drank,” “I Gotta Feeling …” Закачливи заглавия, повтарящи се припеви и прекомерна глупост...

Щастливи сме, че през 2013-та, като цяло, 10 от най-въртяните парчета на лятото (засега) изобщо не са лоши. Даже са и слушаеми... Така че нямаме нищо против да ги чуем пак и този петък следобед...

Robin Thicke - Blurred Lines ft. T.I., Pharrell
Това е от тези песни, които като чуем не си казваме "Пак ли?", а просто леко размърдваме рамо независимо дали в този момент сме в магазина, бензиностанцията или бара.
 



Daft Punk - Get Lucky ft. Pharrell Williams
Признаваме си, че това ни е личният фаворит. Фънки мелодичната бас линия, отчетливите барабани и прекрасните вокали на Pharrell правят тази песен все едно излязла от старата школа, кимваща любящо на диско ерата, но с ултра модерен привкус. Това е от онези парчета, които успяват да звучат познато и революционно в едно и също време. 



Macklemore & Ryan Lewis - Can't Hold Us feat. Ray Dalton
Macklemore & Ryan Lewis вече се чувстват като у дома си в световните класации. След ултрауспешния им сингъл “Thrift Shop“ американците извадиха нов хит сингъл – авантюристичната песен “Can’t Hold Us“. Парчето отново борави с успешната комбинация от мелодичност, хип-хоп ритъм, приятни вокали и добре вкарани допълнителни инструментални ефекти, а рапърът Ray Dalton им прави компания с приятна ритмичност в припева.
 



Florida Georgia Line - Cruise (Remix) ft. Nelly
Всяко лято се нуждае от хубава, проста мелодия с добър привкус. Тази година тя принадлежи на Florida Georgia Line. Прохладна и лека песен, в която се включва и Нели, може би като клечката, която спасява парчето от блудкавите поп води.
 


Miley Cyrus - We Can't Stop
Ако някой досега е бил шокиран от малката Майли, то с с тази песен тя го е довършила. Но на нас ни харесва партито, което си е спретнала младата госпожица, харесваме "дивата" й страна иии... всъщност, когато излизаш навън по цяла нощ с приятелите си ти как се забавляваш?



Bruno Mars - Treasure

Най-лошото нещо, което можем да кажем за новата ретро-грууви, непретенциозна и танцувална песен на Бруно Марс е, че е с една идея по-малко ретро-грууви, непретенциозна и танцувална от предната му серия силни и успешни парчета. Това, което ще кажем още е, че “Treasure” е всичко, което можем да очакваме от един летен хит на Марс с допълнителен бонус - малко Майкъл Джексън влияние, което никак не е лошо...
 



Icona Pop - I Love It (feat. Charli XCX)
Понякога (даже и по-често) през лятото просто искаме да сме подвластни на летните коктейли и да подскачаме нагоре-надолу безпричинно. Може би затова "I Love It" се превърна в истински хит чак през юли, такъв, какъвто не можа да стане преди пет месеца, когато всъщност излезе песента.  
 



Selena Gomez - Come & Get It
Да, наистина звучи малко като неизпята песен на Риана, но при липсата на нови парчета от шоколадовата барбадоска, това лято ще се задоволим и със съблазнителните вокали на Селена...

 



Anna Kendrick - Cups (Pitch Perfect's "When I'm Gone")
Ако си гледал филма "Напълно перфектно" (Pitch Perfect), значи знаеш точно за какво ти говорим. Там героинята на Ана Кендрик прави импровизирано изпълнение с чаша и пляскане и изглежда това доста се е харесало на зрителите, защото за нула време песничката се превърна в интернет хит. Актрисата бързо записа и официален клип към песента, който намери своето място именно в това лято.
 



Ciara - I'm Out (Explicit) ft. Nicki Minaj
Това е последното ни предложение за "песен на лятото" и със сигурност най-агресивното. В тежък клубен ритъм влизат Ciara и Ники Минаж, за да ни накарат да се поразкършим като за последно! 

 



 

More Music