Следва

Кристина Агилера се завърна в старото си тяло

През седмицата ще видим... Или най-интересното в афиша на града - 29 юли - 4 август

Събери морско вдъхновение и идеи за плажа с модното ревю на...

Events преди 10 години

София Филм Фест в парка
Кога: 29 юли - 9 септември
Къде: МАЙМУНАРНИКА

Всеки понеделник, точно в 21.00 в МАЙМУНАРНИКА София Филм Фест те кани на кино.

7 заглавия - 7 киновечери на открито! От днес до 9-ти септември!

29 юли - "СПОРЕД РАЗМЕРА"
5 август - "ХРАНА ЗА ДУШАТА"
12 август - "МУЗИКАТА НА ИСТАНБУЛ"
19 август - "МАРИМБИ ОТ АДА"
26 август - "АНГЕЛСКИЯТ ДЯЛ"
2 септември - "СНЕЖАНКА"
9 септември - "КУМБИЙСКА ВРЪЗКА"

Видими - невидими следи
Кога: 17 - 30 юли
Къде: галерия на СБХ



Изложба на Цветослав Христов – Цупи

"Животът е едно от най-големите тайни в природата. Онова, което знаем за него, е привидно от известни наблюдения върху характерни прояви на жизнената сила, която съществено се различава от силите на физическия свят.

Видимите следи това е пътят, по който личността е направлявана постоянно несъзнателно.

Невидимото е сърцевината на видимото, неговата същност. Безбройни са формите, в които се облича невидимото. Видими са многобройните съзвездия, но невидима е силата, която мъдро ги движи и води през безкрайните пространства..."

Модно ревю на бански и аксесоари в Bulgaria Mall
Кога: 1 август
Къде: Bulgaria Mall



Събери морско вдъхновение и идеи за плажа с модното ревю на Bulgaria Mall, което ще представи селектирана колекция от бански костюми и аксесоари на подбрани марки, сред които Debenhams, Triumph, Guess, Liu Jo, Bul Bel, Pompea, Contrabanda и Eurooptic.

Заповядай на шоуто на 1 август. Мястото е BOSS Xplosion Summer Zone на главния вход откъм бул. България. За парти настроението ще се грижи DJ Marten, а банските костюми ще бъдат представени от моделите на Visage Models.

Всеки посетител ще може да се включи в томбола с награди! Един Samsung Galaxy S4 и два бански костюма от Debenhams ще изненадат трима късметлии сред посетителите.

КЪСО СЪЕДИНЕНИЕ
Кога: от 1 до 11 август
Къде: "Дома на киното" и "Евро синема"



На 1 август стартира шестото издание на фестивала за късометражно кино „Късо съединение”. Филмите ще се прожектират в салоните на „Дома на киното” и „Евро синема” до 11 август.

За втора поредна година фестивалът ще бъде открит със селекция от български късометражни филми, включваща 8 заглавия: Хипстър (режисьор: Адриана Кюлевчелиева), Цигарите (режисьор: Анна Николова), Линда (режисьор: Антония Милчева), Близо (режисьор: Даниел Симеонов), Влак № 2655 (режисьор: Милен Димитров), Всичко е свързано (режисьор: Огнян Костовски), Горе главите (режисьори: Анна Илза Райчева и Адриана Кюлевчелиева) и Трамвай №10 – (режисьор: Деница Русева).

Един от акцентите на фестивала е омнибусът „24 вкуса от Неапол”. 24 неаполитанци представят своя роден град чрез кратки новели, в които повеждат зрителите из живописните улички на Неапол, срещат ги с местните, разказват любопитни факти от историята на града и всичко това с акомпанимент на традиционната неаполитанска музика.

Джеймс Франко, Робърт Дауни-мл., Ейми Адамс, Робърт Патинсън, Сам Уортингтън, Майкъл Империоли се вихрят в „Любов и подозрение”. Пет истории, които разкриват пълната палитра на любовта, от най-красивите й и ярки цветове до най-мрачните и потискащи тонове. Животът на група младежи, които установяват, че трябва постоянно да воюват, за да спечелят битката с любовта.

Благодарение на Чешкия център в София и Чешкия филмов институт, зрителите ще могат да видят селекция с най-добрите чешки късометражни филми за последните две години, обединени в програмата „Чешко късо съединение”.

От Институт „Сервантес” пък са подбрали филмова програма посветена на Мадрид и озаглавена „Мадрид накратко”.

В програма „Световно късо съединение” ще бъдат представени премиерно късометражните филми на Джоуъл Шумахер „Мъжът в огледалото” и Игор Волошин „Атлантик”, както и звездните „В последния момент” с Бирол Юнел („Срещу стената”) и Лубна Азабал („Изгнаници”), „Залитане” с Гаел Гарсия Бернал и Емир Кустурица и „Добрият Бог и лошото куче” с Джеймс Русо и Том Сайзмор.

За любителите на източното кино е „Перлите на Далечния изток” представящ историите на седем виетнамки на различна възраст и от различни райони в страната. От малкото момиче, влюбено в сина на прислужницата си до властната моделиерка застанала шест пъти пред олтара и отново останала сама, през кратката авантюра на примерна съпруга със случаен фотограф и отчаяната актриса, която не може да преодолее старостта си и липсата на нови роли.

 

 

More from View Sofia

More Events

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?