Следва

Малките неща като големи идеи - Колието на Margiela

Кара Делевин с първи прекратен договор заради наркотици - H&M отказват работа с модела

През май, когато успешната манекенка Кара Делевин стана героиня в скандална случка с небрежно изпуснат от...

All fashion преди 10 години

През май, когато успешната манекенка Кара Делевин стана героиня в скандална случка с небрежно изпуснат от чанта бял прах, се появиха различни прогнози за това как това ще се отрази на кариерата на един от най-ангажираните модели в последните години. Разбира се, британското момиче продължи да е в топ десетката от любими лица на дизайнери и модни брандове, с едно изключение - това на H&M.

Припомняме, че Кара Делевин бе „спипана” пред дома си в Лондон, по време на папарашка засада, с миниатюрен плик с неизвестно прахообразно съдържание, който манекенката изпуска точно пред обективите на фотографите и смутено се опитва да скрие.

Световните медии разтълкуваха тогава подозрителното пакетче като опит да прикрие доза кокаин, а от Кара нямаше никакъв отговор, което допълнително разбуни духовете на таблоидите. И когато всички си мислеха, че скандалът е отшумял, дойде новината за първия прекратен договор на знаменитата англичанка.


Кара Делевин за H&M

Шведският моден гигант H&M, в чиито кампании и lookbook сесии Кара участваше активно, решиха да не продължават сътрудничеството си с моделката. За марката това не е първи подобен казус, от който излизат с категорично решение, по същата причина брандът преди години отказа да работи с Кейт Мос, която дълго време се славеше с прозвището Кокаиновата Кейт.

Говорител на компанията обаче обясни мотивите на марката да скъса с Кара с малко по-различни аргументи:

„Тя просто не е нашият модел. Да, работихме с нея, тя участва в една кампания, но не е лицето, което търсим.”

Говорителят също така уточнява:


Кара Делевин за H&M

„В близко бъдеще също не планираме да работим с Кара, поради тази причини.”

Факт е обаче, че компанията прекрати работните отношения с модела точно след скандалните снимки и именно тогава пред британското издание на Grazia от прес отдела дадоха да се разбере, че: „Ние се придържаме към политиката за нулева толерантност към наркотиците, това е част от нашите рекламни концепции. През следващите няколко дни, нашият екип внимателно ще проучи случая (има се предвид инцидента с белия прах у Кара - бел. ред.) и ако тази история е вярна, ние ще предприемем съответните действия.” Е, днес те са факт!

Дали и други марки ще последват примера на шведите, само можем да гадаем, до този момент Кара успешно се позиционира в кампаниите на Fendi, DKNY, Mulberry.
 

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 2 дни

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.