Следва

35 модни неща, които да сложим в куфара за морска ваканция

С аромат на борови връхчета - хотел Ястребец Уелнес и СПА

Виещ се по склона на Рила път, идеално чист въздух, вековни дървета и спокойствие...

All About Life преди 10 години



Виещ се по склона на Рила път, идеално чист въздух, вековни дървета и спокойствие.

Подминаваме множеството от хотели и стигаме до по-отдалечения „Ястребец”, който тихо почива между боровете.

Уютното разположение обещава пълна почивка сред аромата на борови връхчета. Всичко започва много добре.



Хотел и природа живеят в приятелски отношения. Принципът е всичко излишно да бъде сведено до минимум: сградите се отопляват единствено с природен газ, пестят електроенергия със сензорни лампи, вътрешната кореспонденция се води изцяло на рециклирана хартия, а боклукът се събира разделно. На конкурса „Най-зелените компании в България 2012”, организиран от b2b Media, хотел Ястребец Уелнес и Спа бе отличен с награда за 1-во място в категория “туризъм, хотелиерство и развлекателна индустрия”, спрямо еко инициативите и практики, полагани в хотела.



Ведро посрещнати се запознаваме със стаите си с антистрес панорама. Приятно впечаление оставя и нежната натурална козметика, която обитава баните. Гледали ли сте филма за водата? Аз лично искам да се докосна до водния дух на всяко място, което посещавам. Водата тук се ражда между планинските кристали.


Нямам търпение да се разхладя. След кратка почивка се отправям на опознавателна разходка из природата в частния парк на хотела. Първото ми впечатление е колко естествено изглеждат внушителните 50 декара. В него са запазени всички вековни дървета, редки растения и естествената настилка от мъхове. Въпреки размерите там човек няма как да се изгуби, защото всички еко пътеки и велоалеи водят към един от изходите му. А навсякъде има приказни табелки с посоките и красиви фигури на диви животни (каквито реални тук, слава богу, няма), всичките дело на български майстори дърворезбари.

Виждам огромна кръгла маса с дванайсет странни стола, които се оказват по един за всяка зодия.
Хотелът разполага с първокласна конферентна зала и приютява целогодишно малки и големи фирми, които създават здрави екипи в планински условия. По желание на клиентите всичко това може да се случва и нощем, в пиано бара или в дискотеката на хотела.



„Ястребец” впечатлява и с бързото си обслужване, помощ от служителите и експресна обратна връзка, което се дължи на целогодишната рутина. Формулата е индивидуален подход и създаване на лоялни клиенти. Хотелът не затваря врати целогодишно, а активностите през летния сезон са дори повече. Според вкуса и физическите си възможности човек може да избере между колоездене, АТВ, стрелба с лък, футбол, тенис на маса, тенис на корт...

Пътуването извън града не означава непременно пропускане на седмичния ми час за спорт, защото на територията на хотела има фитнес, пилатес, йога, фитбол и Bulgarian bag инструктори. Закрития басейн с планинска вода и джакузито не е необходимо да споменаваме. За всеки случай – и солариум.

Ако сте търсач на силни усещания определено бихте оценили разнообразието от маунтинбайк и пешеходни турове с водач или джип сафарито. А защо да не опитате ветроходство или полет с двуместен самолет с инструктор?



Хотелът е от висок клас, но обслужването и обстановката са правопропорционални на цените. А като допълнение в момента клиентът може да избере между три летни пакета. Mini Break предлага две зелени нощувки, антидот на забързания град. Настаняването на дете или трети възрастен става с минимално доплащане.

Ако сте семейство, Family Stay предлага пет нощувки с безплатен престой на децата и безплатно използване на някои от спортните съоражения. Малките със сигурност няма да скучаят в детските кътове, един от които е изцяло от вълшебна дърворезба.

Free Night e седемдневен пакет, при който се заплащат само шест нощувки, а вариантът с настаняването на деца или трети възрастен и съораженията остава.

Всичко това може да се случи и в някоя от частните финландски вили, всяка от които снабдена със собствена сауна. Няма нужда от климатик, защото къщичките са направени от специален финландски дъб, който държи естествена прохлада и изпълва въздуха с едва доловим дъх на смола. За момент си представям... За удобство всяка вила разполага със собствено паркомясто точно до нея.




***
Прибирам се в стаята, където ме очаква любезна бележка с прогнозата за времето утре, за да планирам най-пълноценно престоя си. Доброто ми впечатление се затвърждава и от вечерята, която приготвят специално за моя вегетариански вкус. Следва прекрасна вечер на терасата под ясното небе. Магия, забъркана от добра селекция вина, звезди и природна свежест. Аз добавям и компанията на екипа. Така че тук е точното място, независимо дали предпочитате да сте със семейство, приятели или сами. Само на час път от София, целогодишно.

 www.hotelyastrebets.bg

More All About Life

Tanqueray с нов продукт в България

All About Life преди 1 ден

Световноизвестната марка джин Tanqueray пуска нов продукт на българския пазар. Продуктът е изненада за мнозина, тъй като е безалкохолната алтернатива на Tanqueray London Dry и е създаден за безалкохолни коктейли със същия, неустоим вкус. Идеята на бранда е, че всеки може да се наслади на Tanqueray 0.0 без да прави компромис с вкуса.

Може ли чешмяната вода да съсипе кожата и косата ни

All About Life преди 4 дни

В обществото битува схващането, че някои видове чешмяна вода могат да повлияят негативно на кожата и косата ни, но преди да навлезем в дълбочината на въпроса, нека първо се попитаме къде се корени проблемът.