Следва

Изкуството да караш велосипед, или това да бъдеш Бионсе

Театър „Възраждане“ представя спектакъл “ПРОБУЖДАНЕ В ЛЯТНА НОЩ”

Внезапно осъзнатия факт, че живеем в свят разбит на парчета от различни видове Кризи, вдъхновява трупата на театър „Възраждане“ ...

Events преди 10 години

Внезапно осъзнатия факт, че живеем в свят разбит на парчета от различни видове Кризи, вдъхновява трупата на театър „Възраждане“ за по-обстойно вглеждане в обществото и изследване на многопластовите проблеми, които бележат развоя на нашето съвремие. Това, което забелязват е не само Криза на бедността и емиграцията – като директни следствия от нестабилното икономическо състояние на Европа, и света – но също така и вътрешна Криза на общуването и моралните ценности. Нарастващият брой на прояви на агресия и насилие между родители, родители и деца, деца и деца, млади двойки, навеждат на мисълта, че това е неосъзнат проблем в нашето общество. Изблиците на агресия се забелязват навсякъде: в училищата, в търговските центрове, в ресторантите и градинките, по улиците… Вече не става въпрос за едноличен акт на насилие зад затворени врати.

Ефектът на този проблем върху живота ни, върху света ни и нашите деца не може да бъде подценяван. Това предизвиква екипа на театър „Възраждане“ да посвети работата си по Проект Караван върху социалния проблем с домашното насилие.




„Пробуждане в лятна нощ“ е спектакъл, посветен на пострадалите и все още страдащите от насилието в домашна среда. В замисъла си то цели да разбие статуквото на мълчанието, да предизвика обществения интерес към важността от превенция на този социален проблем и да отправи послание за надежда и кураж.

Представлението се играе безплатно на възлови места във всеки град от турнето, на платформата на специален камион-сцена.



Актьори: Филипа Балдева, Боян Младенов, Лиляна Шомова, Свежен Младенов, Георги Златарев
Режисьор: Роберт Янакиев
Хореограф: Зорница Петрова
Сценография: Лилия Бабунова

Премиера - 01.09.2013 Созопол (фестивала Аполония)
03.09.13 - Пловдив
06.09.13 - София
Сърбия - 3 представления
Хърватска - 1 представление.
Босна и Херцеговина - 1 представление.
Словакия - 2 представление.
Италия - 3 представление.
Край на турнето – 8.10.2013

 

More from View Sofia

More Events

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?