Следва

Оливия Палермо, Йоханес Хюбл и почивката им в Гърция

Любо Киров е четвъртият съдия в "X Factor"

Певецът смята, че може да разпознае бъдещия X Factor само по излъчването...

Events преди 10 години

Вече стана ясно кой е и четвъртият съдия в "X Factor". Това е четирикратният носител на наградата за "Най-добра група", над 150 авторски песни и три пъти заслужено присъствие в световните класации - Любо Киров.

Авторската оригиналност и неподражаемият му лиричен стил му носят не само родно, но и световно признание - три от песните в първия му самостоятелен албум "Любо 2010" намират своето заслужено място в авторитетната класация на МТV - Europe's World Chart Express.

Любо постига успехи и на електронната сцена с издаването на 2 албума с хаус музика, а турнето му „Life Is Beautiful" е сред най-успешните за 2012 г.

Талантът на Любо обаче се простира много извън вокалната му дарба. Над 150 е броят на текстовете на песни, които той е написал за български изпълнители като Дони, Орлин Павлов, Ирина Флорин, Тони, Мария Илиева, групите "Каффе", „Сафо" и др.

Макар за кратко, в първия сезон на X Factor Любо вече е заемал съдийското място. Сега той приема предизвикателството да бъде съдия и ментор във втория сезон на музикалното шоу. Признава, че открива себе си във всеки талант, който преследва мечтите си. Може да разпознае бъдещия X Factor само по излъчването и вярва, че музиката не е спортно състезание - тя е преди всичко уважение и любов.



Освен Мария Илиева, която бе съдия и през първия сезон на предаването и Любо другите две попълнения на съдийските скамейки не са не толкова популярни лица за публиката.

Това са Станислава Армутлиева - Саня и Велизар Соколов - Заки.

Станислава Армутлиева - Саня е начело на една от най-големите и успешни музикални компании у нас - Вирджиния Рекърдс. Време, в което работата й с известни български и световни звезди, развива у нея безпогрешен нюх към потенциала на истинските таланти и елемента X Factor.

Велизар Соколов - Заки е едната половина от този дует "Авеню". В края на 80-те години, когато родният музикален бизнес създава своя облик, дуетът белязаха цяло поколение със своите песни и с право заслужиха собствена страница в българската музикална история. Те не просто създадоха незабравими хитове като „Бягство", но допринесоха изключително много за формирането на поп културата у нас, откроявайки се с музика, стил, неподправен ентусиазъм и творческа последователност.
 

 

More from View Sofia

More Events

Изложбите в София: светско монументално изкуство или 125 години от рождението на Дечко Узунов

Events преди 1 месец

Дечко Узунов и днес продължава да привлича вниманието на изследователите с многобройните си творчески проявления. Освен в областта на изящното изкуство той се изявява и в монументалното. Разработва редица проекти в различни направления, вкл. стенописи, мозайки и витражи.