Следва

16 август, петък - Черно от глава до пети - супер избор за Черил Коул

10-те качества, които притежава или поне следва да отгледа в себе си истинският приключенец

Животът на хората е интересен, а животът на приключенците е още по-интересен...

All About Life преди 10 години

Животът на хората е интересен, а животът на приключенците е още по-интересен. Това са личности, които дълбоко в себе си крият необходимост от удовлетворение при справянето с невъзможни на пръв поглед задачи, а търсенето на нови преживявания е едно от нещата, които ги поддържа живи.

Животът им внушава мистерия, романтика, безстрашие. Той е комбинация от изследователски дух и любопитството с постоянство и чувството, че не трябва да сме в центъра. Качества, които носи всеки, но с годините все повече биват изместени от желанието за удобство и комфорт.

И ако си мислиш, че приключението е нещо, което се случва само на другите хора; че си прекалено бавен за изкачване на планината, твърде страхлив, за да отплаваш в открито море, твърде нервен, за да пътуваш в страна, в която не говориш езика, може би трябва да преосмислиш живота си. В крайна сметка живеем веднъж, а едно приключение, може да промени цялото ти светоусещане.



Екстремната среда оголва човешкия характер, съществуват определени качества, или в случая точно 10, които винаги прозират у истинския приклченец. Затова преди да тръгнем на пешеходен туризъм в Хималаите, на колоездене по Ел Камино, Испания, на Антарктическо пътешествие, на подводен тур из Големия бариерен риф, или просто на разходка с лодка из Камбоджа, следва да ги притежаваме, или поне да се опитаме да ги отгледаме в себе си преди това. 

Истинският приключенец трябва да:




- бъде мотивиран - само мотивираните хора имат хъс, който ги води и издига нагоре.

- бъде невъзмутим -
 каквото и да се случва изстинският приключенец не трябва да се смущава от нищо; трябва да бъде спокоен, да притежава самообладание и да може да го пренася и на другите около него.

- бъде креативен в решаването на проблемите -
кризисните ситуации са често срещани за всеки авантюрист. Той е този, който трябва да взема важните решения бързо и те трябва наистина да са решения, затова малко креативност никога не е излишна.

- има силна памет -
големият капацитет на запомняне е важен за един приключенец. Бързо, точно и навременно възпроизвеждане на запаметената информация винаги е от полза, ако се загубиш по време на поход в гората.

- е гъвкав - 
това означава, че трябва да има способността да вижда проблемите от различна гледна точка и да намират решения, за които никой друг не се е сетил. 

- е физически и емоционално издръжлив - не е достатъчно само да можеш да бягаш бързо, трябва да можеш и да се сетиш, че трябва да го направиш, затова баланса между физическата и емоционална издръжливост е едно от важните неща, които авантюристът трябва да има.

- е дисциплиниран - 
трябва да си дисциплиниран и да имаш много ясна представа каква е целта ти, ако искаш да не се налага да нощуваш под звездите с неясна представа дали няма да се събудиш в компанията на някой красавец от животиснки вид на сутринта.

- е общитетелен -
независимо дали знаеш или не езика, който се говори в страната, в която се намираш, ако искаш да си истински приключенец трябва да си екстроверт, който бързо да може да намира нови приятели готови да му помогнат. 

- не спира да се усмихва -
доброто настроение винаги е водещо, където и да се намираме на морското равнище.





Виж пример за непримиримия младежки дух на няколко мъже, които със сигурност носят тези качества в себе си. Те бяха "хвърлени" на места от света, които никога не са предполагали, че ще посетят и които въпреки всичко успяха да се спряват с възникналите срещу тях ситуации. Повече затова какво се случи тук... >>>  
 

More from View Sofia

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 6 дни

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 4 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.

Астро: 4-те зодии, предразположени към психични разстройства

All About Life преди 4 дни

Коя зодия според вас е най-склонна към депресия? Кой е по-вероятно да има хистрионно разстройство на личността? Става дума за четирима представители на зодиакалния кръг, чиято психика е много лабилна.