Следва

Една французойка в София

Сутрин в 7 точно с Тихомир Белегански

Да се разправяш с красиви жени и мъже всеки ден изисква голямо търпение, как е с нервите най-опитният букер в България Тихомир...

People of art преди 15 години

Те са на корица, на подиума, в крупен план в реклами и на най-бляскави партита, те са супер модели. Най-добрите от тях успяват да опазят здравия тен с желязна дисциплина и добро количество сън между полетите първа класа и лазурни вечери със скъпо шампанско.

Но зад блясъка на супер моделите има един човек, който е по-близък от родителите им, който е като второ „аз” за тях. Най-важният човек за един модел е неговият букер – този, който го открива на кастинг или по улиците на града, след което се отдава на тотален мениджмънт, който често включва събуждане по телефона или уреждане на полет на мига. Да се разправяш с красиви жени и мъже всеки ден изисква голямо търпение, как е с нервите най-опитният букер в България Тихомир Белегански, главен букер на агенция Visages, проверихме в един ден...

Срещаме Тихомир, точно в 10.00 часа, в известното столично заведение Nero. Заварваме го бодър и усмихнат да пие своето Фрапе. Още в самото начало на нашето запознанство оставаме с впечатление, че Тихо е положителен и усмихнат човек, който се радва на всеки ден. Днес определено има повод, защото сме случили на хубаво време, а и той вече е здрав.

Последното му пътуване до остров Миконос преди броени дни му донася хубави емоции, но и тридневен грип: "Последното пътуване ме зареди с толкова много енергия. За нещастие се разболях.Беше много горещо, а същевременно на острова духаше силен вятър и настинката беше неизбежна".

Малко преди това е имал пътуване до Калифорния, за да прекара няколко дни в компанията на своята близка приятелка Соня Васи.





11.00 Тръгваме към офиса на VISAGES.

Тихо очаква обаждане от Париж. Трябва да се случи телефонен тренинг по повод новия софтуер за booking, с който отскоро разполага и Visages. Системата е толкова добра, че разполага с пълно инфо за модела, от мястото където се намира в момента, до номера на самолетния билет, който ще я отведе на нови снимки някъде по света. В България само Visages разполагат със системата.

Докато чакаме важното позвъняване, разглеждаме снимки на два офиса. Тихомир и неговите колеги обмислят преместване на агенцията скоро. Дилемата е между две локации – едната е просторен апартамент на втори етаж на централна софийска улица, на която паркирането е невъзможно, другата е на малка, спокойна и удобна улица, но пък няма асансьор.

Разговорът относно функционалния софтуер отнема на екипа един час, след което минава още половин в уговорки на няколко ангажимента и снимки за портфолиото на един модел.

"Сложно е, защото непрекъснато говоря по телефона с другите агенции. Постоянно пращаме моделите за снимки в чужбина, а не всички са откриваеми на момента". Тихо споделя тези мисли по повод издирването на една манекенка. Ставаме свидетели, как той я търси и в Лондон и в София, а след 5 минути и бащата на манекенката се включва в играта. „Все пак трябва да потвърдя дали е свободна на датата, за която я искат".





Тихо има малък промеждутък от време и решаваме да отидем на обяд в CCS.
Докато хапваме вкусни талятели с червен сос и телешко месо, той ни разказва за последния филм, който е гледал и му е станал любим - "Да си остане във Вегас" с Камерън Диас и Аштън Кътчър.

"Има една интересна случка с този филм. Бяхме с приятели в киното и в един момент аз започнах да крещя. Поводът за превъзбуденото ми настроение беше хотелът, в който са снимани сцените във Вегас. Това е хотелът, в който аз бях отседнал преди време. Представете си учудването ми и вълнението, когато видях нещо толкова познато, а същевременно то се намира на толкова голямо разстояние."

Ясно е, че Тихомир е човек, който пътува много, и това ни навежда на мисълта, че са му се случвали много интересни неща по това време.

Тихо се сеща за две много интересни случки, докато е бил в чужбина. Едната се е случила, докато бил с модели в Сингапур. В деня, когато трябва да отпътуват обратно за България, Тихомир забравя чантата с билетите, паспортите и парите в едно KFC.
"Прибираме се с моделите в хотела. Всички носят своите покупки в хиляди торби, а в един момент се оказва, че съм си забравил чантата в заведението. В крайна сметка всичко свърши OК.

Другото интересно нещо беше запознанството ми с Джорджо Армани в Милано. Бяхме с приятели на почивка в Италия и те ме заведоха на обяд в неговото заведение. После отидохме в Armani/Nobu Bar, който, както се сещате, е отново негов и се намира в същата сграда. Докато си танцувам и моите приятели бяха навън за по цигара, към мен се приближи мъж с въпроса „Харесва ли ти бара?”. В първия момент не ми направи впечатление, по след това осъзнах, че пред мен стои Джорджо Армани. Беше много вълнуващо."





15.00 Тихо има кратка среща със собственичката на магазин GAUDI в CCS, която в последния момент се отменя и ние тръгваме обратно към Visages.
Минути след нас се появява Миската Славена Вътова, която носи със себе си нови снимки за своето портфолио. „Това е наложително - обяснява ни Тихо - на всички снимки в своето портфолио тя е с кестенява коса, а от известно време е блондинка. Задължително е информацията за моделите да е актуална”.





Малко след като Славена си отива, другият модел идва – казва се Мартин. Подготвят снимки за няколко агенции, с които Мартин иска да работи. Мисли да отиде в Ню Йорк, но преди това трябва да бъде в Милано за седмицата на модата.

16.00 Говорим за марките, които Тихо предпочита. Днес носи часовник Cerruti, риза Capasca и очила GFFerre. Споделя, че харесва българската марка Capasca и определено тя е на европейско ниво. Ние пък харесваме голямата му ръчна чанта - белег за съвременност и усещане за мода. Магазинът, от който пазарува обувки е Pepina M. Любимите дизайнери са Dolce&Gabbana, но не пропуска Drago&Rado. Марка, за която е смятал, че не е българска.

Тихо се движи постоянно пеша. Питаме го къде живее. И с кого.
„Живея с приятел в един апартамент на бул.Черни Връх под наем. Съвсем близо до CCS, но имам идеята скоро да се преместя в малко, но луксозно студио."

Тихо споделя, че вече 10 години работи за МА Visages, започнал като манекен, след това е започнал да урежда ангажиментите на моделите в чужбина. Сега, от асистент на първата букерка Наси, Тихо е главен букер.



„Тази година станах на 30. Остарях, но има още хляб в мене. Роден съм на 6 Април. Аз съм бебето на зодиака - Овен." Завършилият Wisdom business college Тихо обича да се забавлява максимално.

Денят му продължава с фитнес и после лека вечеря с приятели в Club OPERA.

„Всяка вечер се срещам с приятели. Обикновено ходим някъде да хапнем, а след това ходим някъде на клуб. Тази вечер ще сме в OPERA, а после на промоцията на Мариана Попова в YALTA. Сигурно ще пийнем малко уиски или текила. Не знам. Само съм 100% сигурен, че ще се забавляваме на макс".
 

More People of art

Болшой театър премахна имената на противниците на "спецоперацията" от афишите за предстоящия сезон

People of art преди 7 месеца

Директорът на Болшой театър Владимир Урин даде интервю за "Российская газета" и заяви, че спектакли на режисьори, които са се противопоставили на руската "спецална военна операция" в Украйна, се премахват от репертоара на театъра