Следва

bTV се раздели с Ани Цолова и Виктор Николаев

Деби Роу: "Аз сама предложих да родя децата на Майкъл Джексън"

Припомняме, че през април майката на певеца подаде иск до Върховния съд на Лос Анджелис, обвинявайки...

People of art преди 10 години

Продължава процеса по делото за смъртта на Майкъл Джексън, който почина на 25 юни преди 4 години. Припомняме, че през април майката на певеца подаде иск до Върховния съд на Лос Анджелис, обвинявайки компанията AEG, която е организирала последното му турне, в несъобразителен избор на личен лекар на звездата. По-рано доктор Конрад Мюрей беше признат за виновен в непредумишлено убийство на поп-краля и осъден на четири години затвор.

На съдебното заседание присъства и бившата жена на Джексън - Деби Роу, майката на сина му Принц Майкъл и дъщерята Парис. По време на даването на показания жената е била емоционална, в очите й няколко пъти се появяват сълзи.

Роу разказва, че се запознава с певеца, докато работи като асистентка на неговия дерматолог, доктор Арнолд Клайн. В това време Майкъл тежко преживява развода си с Лиза Мари Пресли:


Планкет, Принц и Парис Джексън - трите деца на Майкъл Джексън

"Попитах Майкъл какво го натъжава най-много, и той отговори: "Това, че нямам деца". Предложих да му родя дете, за да изпита радостта от бащинството".

Според разказа на Деби, Джексън няколко седмици размишлява над предложението й. По какъв начин става зачеването - естествен или изкуствен - жената не уточнява. Споменава обаче, че когато съобщава на Майкъл, че ще става баща, певецът крещи от радост.

"Мисля, че някои хора обезателно държат да имат деца, и винаги съм считала, че той е точно такъв. Когато бях бременна с Принц, Майкъл, тръгвайки на турне, ми остави две аудиокасети, и аз всяка вечер слагах слушалките на корема, за да слуша детето неговия глас".


Парис и Принц Майкъл Джексън

Когато едва три години след сватбата Джексън и Роу се развеждат, жената се отказва от родителските си права, за което, по думите й, и до днес не съжалява:

"Аз не настоявах на всяка цена да бъда майка. Много обичах Майкъл и го обичам и до днес, и просто много исках той да стане баща. Исках да може с децата си да преживее всичко онова, от което самият той е бил лишен в своето детство".

По повод отношенията си с 16-годишния си син Принц и 15-годишната Парис, която през юни направи опит за самоубийство, Деби казва:



"Със сина ми не сме много близки, наистина. Но с дъщеря ми сме по-близки, постоянно си звъним и пишем, прекарваме заедно края на седмицата... Тя е опустошена, за това и направи опит да сложи край на живота си. Мисли, че за нея няма повече живот."

Съдът пита екс-съпругата на Джексън и относно проблемите на покойния изпълнител със здравето. Роу отговаря, че бившият й мъж е страдал от витилиго - болест, в резултат на която кожата губи пигмента си. За да равни цвета на кожата с побелелите участъци, певецът се е обръщал към специалисти-дерматолози.

"Говорят, че по този начин той се е опитвал да избели кожата си, но това не е вярно".

Съгласно показанията на Деби, поп-кралят е страдал още от хронична кожна туберколоза и е изпитвал постоянни болки, заради пристрастяването си в средата на 80-те към болкоуспокояващи. В заключение Роу изказва личното си мнение за всичко случило се:

"Лошо лечение могат да получат много богатите, много бедните и много известните хора. Първите могат да си купят каквито искат лекарства, вторите не могат, а третите сами диктуват как да ги лекуват".
 

More People of art

Болшой театър премахна имената на противниците на "спецоперацията" от афишите за предстоящия сезон

People of art преди 6 месеца

Директорът на Болшой театър Владимир Урин даде интервю за "Российская газета" и заяви, че спектакли на режисьори, които са се противопоставили на руската "спецална военна операция" в Украйна, се премахват от репертоара на театъра