Следва

Пинк Флойд: Стената

Любовните писма на Грейс Кели в изложба

Трудно е да останеш равнодушен към любовните изповеди на една красива жена.На една от най-красивите жени в света...

Events преди 10 години

Трудно е да останеш равнодушен към любовните изповеди на една красива жена.На една от най-красивите жени в света.

Грейс Кели, фината и елегантна, невъобразимо аристократична и надарена със съвършена красота холивудска актриса и впоследствие принцеса, съвсем неизненадващо послужи за вдъхновение на филм, посветен на живота й, с работното заглавие "Грейс от Монако" и с Никол Кидман в главната роля. Но за жителите на Филаделфия Грейс си остава, преди всичко, тяхна съгражданка, момичето от съседната улица, която никога не забрави за родните места, за емоцията и връзката с детството, с порастването, с местата, свързани с тях.

Затова и именно Филаделфия от цяла Америка бе избрана за място на провеждане на изложба, посветена на кинозвездата.

Племенникът на Грейс - Кристофър Ле Вайн казва по повода:
Тя винаги е помнела корените си, никога не изгуби връзката със семейството си и с познатите, с хората, с които премина детството й. Тя дори пренесе в Монако някои от популярните във Филаделфия продукти - например царевичното брашно, така че шеф-готвачът в двореца да приготвя любимите й ястия.



Изложбата, разказваща за живота на Грейс Кели, се открива през есента в градчето Дойлстаун, в музей, разположен недалеч от театъра, в който през 1949 година бъдещата княгиня на Монако дебютира като актриса.

Посетителите ще видят лични снимки на звездата, известни снимки от пресата, кадри от филми, любовните писма, които са си писали един на друг Грейс и мъжът й - княз Рение III. Ще бъдат показани още роклите на Грейс и култовата чанта от Нermes, кръстена в нейна чест - Kelly.

Принц Албер II в интервю, дадено специално за презентацията на изложбата, казва за майка си:
Тя беше безусловно талантлива жена, която стана за целия свят икона на стила, но това беше само външната страна на живота й. Онези, които имаха щастието да общуват с моята майка - ние, роднините й и приятелите - знаят колко искрена, топла и любяща беше тя. Жена, за която семейството винаги беше преди всичко. Надявам се, че тази експозиция ще позволи на хората да разберат истинската Грейс Кели.






Грейс Кели с иконичната булчинска рокля от сватбата й с Принц Рение


Кели с чантата Kelly на Hermes
 

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 3 дни

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 2 седмици

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?