Следва

Какво ново - Колекцията на Фрея Беха Ериксън за Mother Denim

ТЕНДЕНЦИИТЕ есен/зима 2013-14: НЕУТРАЛНО от главата до петите

Отдавна трябваше да им се даде зелена светлина. Защото макар и лишени от... 

All fashion преди 10 години

Отдавна трябваше да им се даде зелена светлина. Защото макар и лишени от яркост в буквалния смисъл, в тези, неутралните, цветове има толкова много сила и заряд, че никак не са НЕ - например НЕинтересни, НЕвълнуващи или НЕкрасиви.

Напротив - в неутралните нюнаси се съдържа много сила и вълшебна многотия от възможности - за всякакви, дори и невъзможни, комбинации, за всякакви случаи, за всякакви идеи, щукнали в главата на всеки, зареден с  готовност за силни бежово-сиви изпълнения.

Всъщност точно тази е и една от най-силните, да не кажем най-силна сезонна тенденция за есента и зимата, които ни предстоят. Неутралната модна повеля тази есен е категорична и стегната, заключена в две силни думи - сиво и беж!

Без ограничения, от главата до петите, поединично или смесени една с друга. От oversize рокли и палта, през прави панталони до сака със смели конструктивни решения, и още всевъзможни аксесоари - всичко е меко, обгръщащо, близко до земята и небето, в пълна готовност да стопли студените зимни вечери. И дни, естествено.

От Max Mara ни заливат с кашмирената си вълна – огромни палта и жилетки, свободно падащи панталони, мъжки сака, всичко заедно и все в цвят камила и толкова елегантното сиво! Едноцветна идилия в сиво и camel.


MaxMara


MaxMara

Alexander Wang залага на вълна, оцветена в гълъбово сиво. Семпли силуети, закачливи петнисти принтове и преплитания завладяваха подиума на Нюйоркската седмица на модата. А плетените „обувки” неотлъчно придружаваха всеки модел, за да го обуят в доза ексцентричност.


Alexander Wang


Alexander Wang

За пореден път сме очаровани от неповторимия минимълизъм на британката Stella McCartney. Тази есен силната в лаконичните модни разкази Стела ни е подготвила разкошни oversize палта, прави, строги панталони, деликатно прозиращи поло блузи и геометрични кожени чанти. Гамата и тук е сива, а този сезон момчешките силуети неусетно придобиват изключителна женственост.


Stella McCartney

Дървени гривни, изкатерващи се чак до лакътя, свободно падащи панталони и каубойски шапки властват в колекцията на Veronique Branquinho. Еклектично, да, но съобразително облекло, обединено от мек, натурален цвят. Крайният резултат - микс от супер женственост и нотка кънтри закачливост.


Veronique Branquinho


Veronique Branquinho

От Hermes, с дългоггодишните им традиции в лукса, залагат на класическата комбинация от лицева кожа и такава с косъм, и отново са много напред в тренд-класациите. Правите поли и палта са стилни в минималистичното си очарование, а кожата с косъм е неоспорим акцент, за който ще говорим отново при обстойния преглед на всички предстоящи тенденции, без значение дали се подава леко под връхната дреха или кокетно обгръща раменете. Наслояването тук определено облагородява силуета, а сивият цвят му придава неповторима тържественост.


Hermes

Сивото е на почит и при Celine, които често прибягват до аристократичните му вибрации. Този път от френската модна къща се заиграват с комбинации от тъмно и светло, а обемните силуети са потушени от силната “хватка” на ръкавите. Изглежда ни толкова меко и комфортно, че нямаме търпение да се вмъкнем в който и да е от кашмирените красавци.


Celine


Celine

Неутралната тенденция е завладяла много сърца на ценители и творци. Ето и още няколко имена, които ще ни залеят със сиво и camel от главата до петите тази есен и заслужават вниманието ни: Antonio Berardi, Carven, David Koma, Donna Karan, Emporio Armani, №21, Band of Outsiders, Neil Barrett и Jil Sander Navy.


Antonio Berardi


Carven                                                                                          David Koma


Donna Karan


Emporio Armani


№21


Band of Outsiders                                                                      Jil Sander Navy


Neil Barrett
 

More from View Sofia

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 15 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.