Следва

Награда #2: Червило ColorStay Ultimate Suede™ на Revlon

Грейпфрутов сладкиш с глазура

Докато кексът се пече,... 

Food преди 10 години

Продукти за кекса

2 чаши брашно

1 и ¾ чаени лъжици бакпулвер
1 чаена лъжица сол
1 и 2/3 чаши захар на гранули
1 супена лъжица кори от грейпфрут
2 големи яйца
1 чаша мляко
¾ чаша олио
1 чаена лъжица ванилов екстракт

За сиропа

1 чаша сок от грейпфрут
2/3 чаша захар на гранули

Глазура

3/4 чаша сладкарска захар
1 супена лъжица плюс една чаена лъжица сок от грейпфрут

Начин на приготвяне

Загрейте предварително фурната на около 180 градуса. Покрийте тава с размери 22 х 12 см с хартия за печенее.

Сложете в средна купа брашното, бакпулвера и солта и смесете добре. В купата на миксера с разбиващата приставка смесете захарта и корите от грейпрфут, докато захарта стане влажна и ароматна. Добавете яйцата при захарта и разбийте на средна скорост за 3 минути, докато сместа се сгъсти или докато миксерът оставя следа. Докато миксерът е включен, добавете млякото, после олиото и накрая ванилията. Като държите миксера на бавна скорост, добавете сухите подправки и разбийте докато се смесят добре.

Сложете тестото в тавата. Вземете малък нож и го навлажнете със студена вода, за да не залепва, след това прокарайте ножа по дължината на тестото като започнете от центъра, на около няколко сантиметра дълбочина. Печете за около 30 минути.

Докато кексът се пече, пригответе сиропа. Смесете сок от грейпфрут и захар в малък тиган. Оставете го да къкри като отвреме – навреме разбърквате, после пак оставете да къкри.

Когато махнете кекса, го сложете да се охлади. Използвайте шиш, за да направите малки дупчици по кекса на около 7 – 10 см. Залейте кекса със сиропа, докато го поеме добре и продължете, докато не изсипете целия сироп.

Оставете кекса за около 10 минути на стайна температура след като сте го залели със сиропа.



За да направите глазурата: В средната купа смесете сладкарската захар и сока от грейпфрут, докато сместа стане хомогенна. Излейте внимателно върху кекса, като се стараете да се стече към краищата. Оставете глазурата да се стегне преди да сервирате кекса. Увийте добре кекса и го оставете на стайна температура за 2 дни.

More from View Sofia

More Food